vineri, 20 noiembrie 2009

TITULATURA LUI CORNELIU RIEGLER

Manualul de istorie cl. a VIII a:

"Doc 1
Eu, cel in Hristos Dumnezeu binecredinciosul si binecinstitorul si de Hristos iubitorul si singur stapanitorul, Io Mircea mare voievod si domn, din mila lui Dumnezeu si cu darul lui Dumnezeu...."
Studiu:
Titulatura lui Mircea cel Batran

Titulatura lui Mircea cel Batran(doc 1) este revelatoare sub doua aspecte:exercitarea puterii si hotarele tarii.
Exercitarea puterii se face, potrivit formulei "singur stapanitorul", asupra intregului teritoriu al tarii. Sursa puterii domnesti este una divina, "Io" insemnand "cel ales de Dumnezeu". Domnitorul are de asemenea si o functie militara exprimata in formula "mare voievod".

Va mai amintiti de cate ori v-a spus Riegler ca el ca diriginte este SINGURUL care are dreptul sa. ..bla...bla..bla...ca nici MINISTRUL MINISTRILOR nu are dreptul sa intre peste el?
Pentru a demonstra ca EL e SINGUR STAPANITORUL asupra intregii clase, a interzis psihologului scolii sa intre in clasa la care EL e diriginte. Nici directorul nu are voie sa vorbeasca cu elevii sai, fiind acuzat de "subminarea puterii in stat". Elevii si parintii care indraznesc sa vorbeasca cu directorul scolii sunt calificati drept TURNATORI, SPIONI.
Fiind SINGUR STAPANITORUL asupra intregii clase, el nu se supune decat REGULILOR stabilite de el, asa ca la sf clasei a VII, a fost singurul diriginte care nu a participat cu elevii la festivitatea de premiere.

Prin numele, cu care Riegler isi salveaza pozele in calculator- "IO", el se considera CEL ALES DE DUMNEZEU.
In calsa a VI, a vorbit despre "salvarea lui Bradu" de parca El, Riegler, era trimisul Domnului pe Pamant.
Pentru ce trebuia el sa se ocupe de "salvarea" unui copil, atata timp cat acesta nu era singur pe lume, avea parinti, mai mult avea mama profesoara de mate cu 2 masterate?
Si cum trimisul Domnului pe Pamant poate sa ceara orice enoriasilor sai, la fel si Riegler cere orice parintilor ca stie ca acestia se conformeaza.
Despre cat de "MARE" este Corneliu Riegler, deja stiti, ca el este CEL MAI...CEL MAI...CEL MAI...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu