luni, 9 noiembrie 2009

LICITATII 2

SI PTR CA MIE IMI PLACE SA PREDAU TOTUL PANA LA CAPAT, ii mai spun doua vorbe lui CORNELUS:

Pana la LICITATIE, pe langa achizitia directa mai este un alt mod de achizitie, respectiv CEREREA DE OFERTA, despre care RIEGLER nu a auzit si desigur nici macar nu stie cu ce se mananca...
29. Articolul 124 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art.124. - Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte numai în cazul în care valoarea estimată, fără TVA, a contractului de achiziţie publică este mai mică sau egală decât echivalentul în lei al următoarelor praguri:
a) pentru contractul de furnizare: 75.000 euro;
b) pentru contractul de servicii: 75.000 euro;
c) pentru contractul de lucrări: 500.000 euro.”


DECI, Conform legii 94/2007, LICITATIILE SE FACEAU PENTRU VALORI CE DEPASEAU VALORILE DE MAI SUS.
PENTRU CE VROIA RIEGLER LICITATIE DACA VALOARE PRODUSELOR ERA DE 6.700 EURO???? Pana la 75.001 euro mai era cale lunga si mai trecea si prin cerere de oferta.

Prin OUG94/2007, cei care fac contestatii in mod abuziv, asa cum face profesorul Corneliu Riegler, platesc amenda:
56. Dupa articolul 256, se introduce un nou articol, articolul 2561, cu urmatorul cuprins
"Art. 2561. - (1) În cazul exercitării abuzive a dreptului de a depune contestaţii pe cale administrativ-jurisdicţională, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor poate sancţiona contestatorul, la cererea autorităţii contractante şi după emiterea deciziei privind soluţionarea contestaţiei, cu o amendă de la 10.000 lei la 35.000 lei, prevederile art. 280 alin. (4) aplicându-se în mod corespunzător.

Deci, stimabile, daca valoarea panourilor se incadra in organizarea de LICITATIE, si faceai mataluta contestatie(asta dupa ce depuneai garantia de participare la licitatie), prezentand oferta aia a ta cu panourile de panza, plateai o amenda de la 100.000.000 pana la 350.000.000 lei vechi(ca stiu ca-i place sa lucreze pe sistemul vechi).

In cazul in care, Corneliu Riegler, ca persoana fizica, vroia sa conteste licitatia in instanta, trebuia sa plateasca o taxa de timbru de 2% din valoarea estimata a achizitiei publice.

PS: VEZI CA A MAI APARUT O UPGRADARE A TEOREMEI OUG94/2007, ASA CA CIFRELE S-AU MODIFICAT.
Si ca sa vezi ce draguta sunt(dar fara pupat, te rog), uite-le aici (cifrele, ca legea o cauti mataluta pe net ca prea ti-am dat mura-n gura):

Valori pentru achizitii directe de produse, servicii sau lucrari
Autoritatea contractanta va avea dreptul sa achizitioneze direct produse, servicii sau lucrari, in masura in care valoarea achizitiei este egala sau mai mica decat echivalentul in lei a:
* 15.000 euro pentru fiecare achizitie de produse sau de servicii, (Potrivit legislatiei in vigoare, acest prag era de 10.000 de euro.
* 15.000 euro pentru fiecare achizitie de lucrari. (Potrivit legislatiei in vigoare, acest prag era de 10.000 euro.

Pe vremea cand eu faceam documentele pentru caietul de sarcini, tu te jucai in tarana.
LA CE TI-A FOLOSIT CA STII PLURALUL DE LA SUCCES, DACA NU STII SA FACI DIFERENTA INTRE LICITATIE, OFERTA SI CERERE DE OFERTA....INTRE SEDIU SOCIAL SI SPATIU COMERCIAL.
Fiecare cu jobul sau, ca ptr aia este platit...

CONCLUZIE:
CORNELIU RIEGLER FACE PARTE DIN CATEGORIA ROMANULUI CARE STIE TOT, SE PRICEPE LA TOT SI DE FAPT NU STIE NIMIC, asta ca sa fiu politicos si sa nu spun ca face parte din categoria MINCINOSILOR.
OARE CUM O INTRA CU NASUL ALA MARE IN LICEU???


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu