luni, 9 noiembrie 2009

LICITATII 1

Printre calcule stoechiometrice, paralelism in spatiu, sincretism religios, tautologie si anacolut, imi fac timp si pentru CORNELIU RIEGLER, ca este si el mic si nu are cine sa-i explice.
Ce nu fac eu ptr el!!!!

Am insa o problema. La inceputul anului, copilul ura chimia. Dupa o luna de explicatii si la scoala si acasa, mi-a spus ca vrea la olimpiada de chimie.....Ce ma fac.... daca..... dupa explicatiile mele vrea si Riegler sa dea examen ptr ocuparea postului de Director?? Nu de Director General, ca ptr ala trebuie engleza, postul de DIRECTOR ADJUNCT este suficient ptr aspiratiile domnului.

Despre partea financiara(amortizare, numerar in caserie etc) i-am explicat anul trecut, despre licitatii acum.....pornind de la postarile de pe blogul sau:
"Ori licitatie nu s-a facut, ci s-a lucrat dupa metode patentate de escroci".

Avem doua variante:
1- fie, profesorul Corneliu Riegler NU CUNOASTE LEGEA. Nu este prima data cand acesta vorbeste "dupa ureche".
2-fie, profesorul Corneliu Riegler MINTE, asa cum ne-a obisnuit in ultima vreme.

Alegem varianta1, si incercam sa o rezolvam ca la matematica, ca stiu ca Riegler are un profesionist alaturi de el...
In ipoteza avem: in 2008, se achizitioneaza panouri in valoare de 23.900Ron.
In concluzie: trebuie sa demonstram TEOREMA RIGLERIANA: pentru achizitie trebuia facuta licitatie.
Daca reusim sa demonstram aceasta Teorema, RIGLER VA INTRA IN ISTORIE....alaturi de ANREEA ESCA.....

Demonstratie: folosim metoda reducerii la absurd(ca tot o studiaza elevii acum), si presupunem ca trebuia facuta LICITATIE.

Pentru ca elevii sa inteleaga mai bine problema, notam autoritatea contractanta cu Liceul, adica cel care cumpara, iar operatorul economic cu Riegler, adica ala care vinde.
Daca eu, care sunt varza la istorie, m-am descurcat cu sincretismul religios, Riegler care e toba la legislatie, sigur se va descurca cu terminologia acesteia. Oricum, inca din ART3, aveti un mic dictionar de termeni. Studiu placut...

Daca presupunem ca trebuia facuta LICITATIE, cautam TEOREMA, care face referire la LICITATIE adica OUG34/2006 si o aplicam:

1- Liceul trebuie sa faca caietul de sarcini(Sectiunea a 3-a).
Acest caiet tb sa contina caracteristicile tehnice ale produsului( dimensiune, material, etc, vezi in lege ART 35-40.). Acest caiet este necesar tocmai ptr a nu compara MERE CU PERE, tocmai ptr a nu aparea un ofertant gen Corneliu Riegler, care sa spuna ca are si el un panou mai mititel, din material textil, cu bara de aluminiu care poate fi comparat cu cel din lemn, cu afisaj magnetic, cu suport din inox, de dimensiuni mai mari etc.
De fapt el poate sa vina cu oferta lui, proprie, dar va fi descalificat atunci cand se vor deschide plicurile si se va constata ca PANOUL LUI NU E CONFORM CU CERINTELE TEHNICE DIN CAIETUL DE SARCINI.
2- RIEGLER trebuie sa depuna garantie de participare la licitatie, pe baza unei scrisori de garantie bancara. Sa vezi ce bine este cand, banca iti blocheaza max 2% din valoarea estimata a contractului, suma pe care, daca pierzi licitatia o primesti inapoi dupa vreo 2 luni, dupa ce se semneaza contractul cu castigatorul. Si daca mai gasesti unul precum Riegler Corneliu, sa conteste licitatia, ptr ca si el avea un panou mai dragut si mai ieftinut, stai cu banii blocati mult si bine....
3- Daca castiga licitatia RIEGLER trebuie sa depuna garantia de buna executie, care e max10 %, adica ii mai blocheaza banca ceva banuti ptr cateva luni, in functie de termenul de livrare.

Toate aceste procente pot fi la jumate, daca RIEGLER face parte din categoria firmelor mici si mijlocii.
Dar EL este FIRMA MARE. Riegler nu are sediul intr-un apartament de bloc cu 2 asociati. EL are sediul in PIPERA... are si spatiu comercial... are peste 300 de angajati si... asociati fara numar... si desigur ca dispune de un capital social de 100.000.000 ron(pe care daca ii cauti ii gasesti in imobiliare, care nu mai valoreaza nici pe sfert).
Riegler nu face distinctie intre sediu social si spatiu comercial....Pentru el astea sunt egale. Ii recomand sa mai studieze ca inca e tanar si mai poate... si tot e la moda sa ai 2 facultati, 4 mastere, 2 doctorate, etc....Ups, am uitat ca.... ori esti tare si intri la stat, fara bani..... ori esti tare si intri la stat cu bani.

4- DAR EXISTA SI TEOREMA OUG94/2007,care e o upgradare a OUG 34/2006, SI care spune ca:
8. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art.19. - Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ care, în acest caz, se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art.204 alin.(2).”

INTRUCAT VALOAREA PANOURILOR ESTE SUB 10.00 EURO,.... CONFORM TEOREMEI OUG94/2007,.... NU SE FACE LICITATIE, .....DECI SE CONTRAZICE PRESUPUNEREA FACUTA INITIAL, .....REZULTA CA ACHIZITIONAREA PANOURILOR S-A FACUT CONFORM LEGII.

PS: DACA NU ITI CONTRAZIC PORCARIILE DE PE BLOGUL TAU, ASTA NU INSEAMNA CA AI DREPTATE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu