luni, 4 mai 2009

De pe net adunate....

"Directoarea Buciu Ilinca ar trebui sa verifice prezenta profesorilor si a elevilor la ore nu sa atraga elevele in piese cu conotatii sexuale".

sa le luam pe rand:

1. Atunci cand d-na director, a sters o ora din condica unui profesor, a aparut imediat domnu', si i-a spus profesorului: 'Vai, doamna, dar tocmai dvs, sa va faca asa ceva? Sa va stearga ora din condica?. Cata nedreptate!!!"
Cam cu asa ceva se ocupa domnu' prin liceu. Dupa ce a terminat cu dezbinarea elevilor, a parintilor, domnu' acum si-a indreptat atentia catre profesori.

2. Verificarea prezentei elevilor la ore, stiam ca este responsabilitatea profesorilor. Ei sunt cei care verifica dc sunt sau nu la ore, si pun absentele. Sa inteleg ca acum, mai nou, "trebe" sa vina directorul la fiecare ora si sa vada cine e la ora si cine nu? O noua cugetare de-a "domnului".
O sa fac o rubrica cu "cugetarile domnului".

3. Elevele, care au jucat in piesa aveau 19 ani. Piesa s-a jucat in 2007 la Cafe Deko.

Despre piesa am gasit ca:

Spectacolul "Monoloagele vaginului", după Eve Ensler, a fost jucat la Muzeul Naţional al Literaturii Române.
Pai, daca Directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române a permis ca aceasta piesa sa se joace in institutia pe care o conduce, CARE E PROBLEMA domnului??? Sau poate si acel director este corupt si nu stim noi....

Un spectacol despre acceptare, iertare, înţelegere, conştiinţă, într-o lume blamată de singurătate. O luptă artistică împotriva violenţei, ignoranţei, laşităţii şi pasivităţii. Rezultat din peste 200 de interviuri cu femei de diferite vârste, cu educaţie şi statut diferite, textul scriitoarei americane se articulează pe o jubilaţie între îndrăzneala de a spune lucrurilor pe nume şi îndemnul la autocunoaştere, pe de o parte, şi criticarea unor pagini dure ale istoriei şi trecerea în revistă a momentelor importante ale vieţii", spune regizoarea Mona Gavrilaş

sursa: http://www.mediafax.ro/cultura-media/spectacolul-monoloagele-vaginului-dupa-eve-ensler-se-joaca-la-mnlr.html?1706;2435901

Piesa americancei Eve Ensler a fost încununată cu Premiul Obie şi a cunoscut o carieră de mare succes pe prestigioase scene din Statele Unite, dar şi din Marea Britanie, Suedia, Grecia, Israel şi Croaţia. A întrunit elogii la superlativ în mare cotidiene din lume şi în publicaţii teatrale de autoritate: ''Monoloagele sunt parte din cruciada doamnei Ensler de a face să dispară ruşinea şi jena pe care încă multe femei o asociază cu trupul lor sau cu sexualitatea lor... Sunt, deopotrivă, atît o celebrarea a sexualităţii femeii, cît şi o condamnare a violării ei. De cînd s-a jucat prima dată la New York, piesa a devenit un fel de fenomen care se joacă de jur împrejurul lumii''.

Textul, montat la Madison Square Garden din New York, în interpretarea a 70 dintre cele mai importante actriţe de teatru şi film din SUA, naşte o mişcare internaţională, numită "V-Day", o campanie mondială de luptă împotriva violenţei asupra femeilor. Una dintre protagoniste, Jane Fonda, declara cu entuziasm: ''Eve a constituit o mişcare internaţională fără a avea o organizaţie, în sensul tradiţional al cuvîntului. Fără birocraţie, fără ierarhizări, dar cu multă dragoste şi cu mult simţ al umorului''.

........spectacolul Monoloagele vaginului, prezentat în urmă cu cîteva săptămîni la Centrul Cultural European (Strada Lipscani nr. 53), patronat de UNITER. La eveniment au participat organizaţii de elită, care susţin mişcarea V-Day în România, printre care şi Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, producătorul montării. Dincolo de impactul social, dorim să remarcăm împlinirea artistică.
http://agenda.liternet.ro/monoloagelevaginuluipatlanjoglu.php

Proiectul ''STOP VIOL''

Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii organizează pentru prima dată în România, între 8 februarie şi 8 martie 2002, campania V-Day, care are ca esenţă producţia piesei Monoloagele vaginului.În jurul acestui eveniment se structurează o serie de acţiuni destinate sensibilizării marelui public la problemele legate de violenţa sexuală de orice fel.

Avanpremiera a avut loc pe 14 februarie la Teatrul Ariel din Târgu Mureş, iar premiera la Bucureşti, în 18 februarie, apoi spectacole s-au jucat în alte 5 mari oraşe din ţară. Sumele colectate sînt destinate organizaţiilor de luptă împotriva violenţei precum şi ajutorării femeilor din Afganistan.
În cadrul mişcării V-Day, una dintre cele mai importante activităţi este lansarea proiectului Stop Viol, în colaborare cu revista "Cosmopolitan". Acest proiect doreşte să mobilizeze societatea civilă în mişcarea de stopare a agresiunilor sexuale şi este adresat oricărei femei care doreşte să lanseze idei şi planuri de acţiune, inovative şi eficiente, de combatere a violurilor. Prin proiectul Stop Viol, V-Day România speră să obţină energii noi şi creative în mişcarea de stopare a violenţei împotriva femeilor, alăturîndu-se astfel unei mişcări din ce în ce mai active la nivel mondial.
http://agenda.liternet.ro/monoloagelevaginuluimanifest.php


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu