joi, 14 mai 2009

"SEX SALBATIC"

Riegler PERSEVEREAZA, si se incapataneaza sa posteze, peste tot pe net, o anumita scena din piesa Monologurile Vaginului, descriind-o ca "SCENA DE SEX SALBATIC povestita cu nonsalanta de actori".

Nu am vazut piesa Monologurile vaginului; am rasfoit insa net-ul sa vad impresiile celor care au vazut-o, in special ale adolescentilor.

In "scena de sex salbatic", la care face referirie Riegler este vorba despre o fetita care e violata de un prieten al tatalui sau.
Si Riegler are o fetita de varsta personajului, care dupa cate stiu este dezvoltata prematur, asa ca ar fi bine sa discute cu ea aceste aspecte, nu de alta, dar in locul "prietenului tatalui ei"(stim cu totii ca riegler nu are prieteni) s-ar putea oricand sa apara un nea' amabil sa o ajute...

Cu dedicatie ptr Riegler, in cazul in care i-a scapat postarea:

"The Vagina Monologues" e o piesa feminista, despre violenta, abuz, incest, pedofilie. Persoanele care au jucat in piesa sunt majore. Piesa este socanta nu din cauza cuvintelor analizate separat, ci din cauza contextului - un act de pedofilie povestit din perspectiva fetitei abuzate nu inspira erotism, ci violenta, teroare, groaza si alte stari similare. Poate dumneavoastra va excitati cand auziti de incest sau pedofilie si va ganditi ca toti suntem la fel de psihopati - e ok, nu suntem toti. Piesa e menita sa aiba un impact puternic asupra publicului, sa trezeasca o stare similara in spectatori cu starile personajelor.

Ce facem, interzicem piesele in care este vorba despre un act sexual, indiferent de natura lui? Pai atunci hai sa interzicem si Ion, si Morometii, si Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, si cateva poezii de-ale lui Eminescu, asta ca sa nu mai vorbim de opera lui Emil Brumaru. Interzicem studierea nudurilor la desen si pictura? Interzicem si 1984? Dar lectiile de anatomie? Orele de sexologie? Filosofie?

Sa ne gandim putin doar la istoria Angliei si la membri familiei regale - cate violuri si crime absolut grotesti, povestite pe larg si cu detalii in diverse carti de istorie. Oare de asta nu ne-ati predat istoria Angliei, sa ne protejati inocenta de adolescenti de 16 ani? Da, clar! Un alt exemplu mai aproape de casa - Vlad Tepes.

Sex salbatic? Descriem pedofilia ca fiind sex salbatic? Evident ca atunci cand scrii de sex salbatic, induci in eroare publicul-tinta, care mai mult ca sigur nu are nici cea mai vaga idee despre ce este vorba. Publicul vostru tinta NU se duce la nici un fel de piesa de teatru, fie ea tinuta in baruri, cafenele sau teatre nationale. E usor sa manipulezi o masa de inculti si ignoranti care, la o adica, mai si voteaza.

Si scena nu e povestitacu nonsalanta - persoana care a interpretat a redat exact sentimentele de confuzie si teama simtite de personaj."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu