sâmbătă, 8 august 2009

UN NOU BLOG SUB SOARE

Corneliu Riegler si-a facut inca un blog. De data aceasta si-a trecut si numele si mai ales si-a pus si o poza, desigur fara ochelari, ptr ca nu dadea bine.

Pe blog a postat:
- o sinteza ptr BAC ISTORIE.
Anul acesta Corneliu Riegler nu a avut clase de a XII, asa ca nu a pregatit elevii ptr BAC. Si bine a facut ptr ca elevii au avut note foarte mari la Istorie(cea mai mica 8.50), au fost multe note de 10, fata de anii trecuti cand domnia sa a pregatit elevi carora nu reusea sa le termine materia ptr BAC, motiv ptr care au fost si note de 6, de 7.

- poze din excursia facuta la sf anului scolar, cand dirigintele nu venit la festivitatea de premiere intrucat a organizat cu clasa o excursie de 3 zile.
Cum a organizat un profesor de istorie o excursie de 3 zile pe ruta PREDEAL-BRASOV-BUSTENI cu elevi de 13-14 ani?
Cu plimbari pe la METRO(exista si in Bucuresti), pe la AQUA PARK(exista si in Bucuresti), pe la cascada Urlatoarea(orice turist sosit in Busteni face acest drum).

Intradevar, EU sunt PARINTE IRESPONSABIL, ptr ca ultima data cand am stat cateva zile in Brasov, nu am dus copilul in locatii asa de deosebite ci l-am dus sa vada CETATEA DE LA FAGARAS, CETATEA de la PREJMER, CETATEA de la HARMAN.
Este adevarat ca in afara de noi, parinti iresponsbili, pe acolo nu ne-am intalnit decat cu cateva grupuri de turisti francezi.

Ceea ce ma surprinde este comentariul de pe blogul lui Riegler, postat chiar de el:
"Conform principiului biblic "Fericiţi cei săraci cu duhul" da. Poti fi fericit/fericita lucrand minim 8 ore, cu salariul minim pe economie. Dupa program poti bea fericit o cola la un concert gratuit. Seara sa vezi un film strasnic pe PRO TV. Eventual sambata si duminica daca nu lucrezi sa ai o activitae mai complexa gen biliard si disco. Da, acestia sunt oamenii care simt viata."

Am impresia ca la TEORIE domnul este TARE, cu practica sta mai PROST.
Pai, ce mai vrei.... daca dirigintele, formator de scoala noua, ii duce pe elevi in excursii de genul celei de mai sus, cu "activitate mai complexa"gen Metro, AquaPark..... daca Gigel vine la scoala si spune ce tare e el ca are scuter cu nr. inmatriculare SEX, cu care prinde si 80km/h si dirigintele il felicita...... daca ala care face curs de actorie e luat in deradere de diriginte("Mda, ca tu te faci actor...")....daca...daca???

Eu ma asteptam ca un profesor de istorie sa duca elevii in locatii UNICE iar seara, in jurul unui foc de tabara, sa atraga elevii in discutii despre ceea ce au vazut.

Dar, ce stie un parinte iresponsabil, cum se face educatie unui copil...


Numai un parinte iresponsabil poate sa puna in camera copilului un poster cu TARA BARSEI.













Cu riscul de a ma vedea in CANCAN, cu un titlu demn de aceasta revista, cu riscul de a fi subiect de discutii ptr urmatoarele luni, ii recomand lui Riegler sa vada filmul THE HISTORY BOYS(Baietii care fac istoria) ruleaza pe HBO("Filmul este o adaptare a piesei cu acelaşi nume, câştigătoare de cinci ori a premiului Tony, şi prezintă povestea unei clase de elevi foarte deştepţi care se luptă pentru un loc la Oxford sau Cambridge. Distribuţia este asigurată în cea mai mare parte de actorii de teatru care joacă în piesa originală".)

Si... ptr CORECTITUDINEA LUI RIEGLER, recomand filmul The Emperor's Club(Clubul Imparatilor).



"Hundert, un profesor de literaturã clasicã, cu principii solide, descoperã cã lumea lui este zguduitã din temelii pentru totdeauna atunci când unul dintre elevii sãi intrã în sala de curs. Ceea ce începe ca o bãtãlie a orgoliilor deschide treptat drumul spre o relatie profesor-elev foarte apropiatã, rezultatul fiind o adevãratã lectie de viatã, ce îl urmãreste pe Hundert si un sfert de secol mai târziu".

Mesajul filmului este extraordinar, cu atat mai mult cu cat avem si un exemplu CONCRET: un diriginte, profesor de istorie, care se implica in "salvarea" unuia dintre elevi, in defavoarea altuia.

PS: DEATH NOTE e si film artistic( 2 parti) si serial de desene animate.
PS2- Muzica din film e super. Incearca si tu Red Hot Chili Peppers. Stiu ca este cam greu daca te delectezi cu Vanghelis. Dar ce nu face un diriginte popular.

3 comentarii:

  1. death note nu e desen animat, ci anime .. habar n'aveam ca il urmariti

    RăspundețiȘtergere
  2. "gagal" zice ca: "Anime (din cuvântul japonez アニメ anime, la rândul lui o abreviere a cuvântului englez animation, însemnând animaţie) este o specie de desen animat. Deşi în Japonia termenul este folosit pentru a denumi orice film de animaţie, în Vest termenul se referă în general numai la animaţia japoneză."

    RăspundețiȘtergere
  3. Super filmul The Emperor's Club.

    RăspundețiȘtergere