luni, 31 august 2009

UN DIRIGINTE CORECT...

Dirigintele Riegler este un diriginte foarte CORECT; putem chiar sa afirmam ca este CEL MAI CORECT diriginte din scoala.

Anul trecut, dirigintele Riegler nu a primit o scutire medicala, pe motiv ca a fost adusa cu intarziere si nu avea viza cabinetului medical.


Scutirea medicala era a elevului care cu cateva saptamani in urma ramasese fara dinte, in timp ce dirigintele parasise ora de clasa cu mult inainte de a se suna.

Regulamentu scolar prevede:
(5) Actele pe baza cărora se face motivarea absenţelor vor fi prezentate în termen de maxim 7 zile de la reluarea activităţii elevului şi vor fi păstrate de către învăţător/diriginte pe tot parcursul anului şcolar.
(6) Toate adeverinţele medicale trebuie să aibă viza cabinetului, care are în evidenţă fişele medicale/carnetele de sănătate ale elevilor.
(7) Nerespectarea termenului prevăzut la alin. 5 din prezentul articol atrage, de regulă, declararea absenţelor ca nemotivate.


Dirigintele Riegler este un diriginte foarte INTELEGATOR; putem chiar sa afirmam ca este CEL MAI INTELEGATOR diriginte din scoala.

In sedintele cu parintii, dirigintele obisnuieste sa motiveze absentele elevilor, doar pe baza declaratiilor verbale ale parintilor: " Stiti, a intarziat la ora, din cauza traficului..." Nici o problema, doamna! " si ...dintr-o lovitura, dirigintele motiveaza cate 7 absente, asemenea Croitorasului cel Viteaz.

Regulamentul scolar prevede:
Motivarea absenţelor se efectuează si pe baza:
c) cererii scrisă a părintelui/tutorelui legal al elevului, adresată directorului unităţii de învăţământ şi aprobată de acesta, în urma consultării cu dirigintele/învăţătorul clasei.


Dirigintele Riegler este un diriginte SCRUPULOS; putem chiar sa afirma ca este CEL MAI SCRUPULOS diriginte din scoala.

El accepta scutiri medicale fara viza cabinetului si chiar daca sunt aduse cu intarziere. Trebuie doar sa te incadrezi in categoria pe care deja o stiti:


Elevul care a reusit sa rupa dintele colegului sau, a prezentat, dupa incident, o scutire medicala "expirata". Dirigintele, i-a atrasa atentia, insa i-a acceptat-o, probabil, ca sa-i demonstreze ca nu-i poarta pica ptr incidentul cu dintele....

Despre cum a motivat dirigintele 40 de absente dintr-o lovitura, fara scutire medicala, fara viza cabinetului medical, stiti si voi foarte bine....

Dirigintele nu inseamna ptr unii muma si ptr altii ciuma!!!
La clasa domnului nu conteaza activitatea, nu conteaza pregatirea, ci doar atitudinea fata de diriginte. Il iubesti, esti bun. Nu il iubesti? Esti terminat.
Hitler vrea sa fie iubit.

Ptr ca domnului ii place sa faca colaje, am sters datele de identificare ale cabinetului medical si ale doctorului, ptr ca ma astept la orice de la acest individ.



Un comentariu: