luni, 10 august 2009

ISTORIE cl. a V a

In clasa a V a, elevii studiaza ISTORIA ANTICA.

Programa aferenta acesteia o gasiti pe site-ul Ministerului Invatamantului

Lectiile predate de profesorul Riegler in timpul anului scolar:
1.Introducere in istoria universala
2.Cum scriem istoria
3.Timpul in istorie
4.Aparitia omului pe Pamant 1
5.Aparitia omului pe Pamant 2
6.Epoca de piatra
7.Paleoliticul
8.Mezolitic
9.Neoliticul
10.Organizarea sociala in preistorie
11.Recapitulare
12.Fara titlu (despre Evul mediu; fenomene care anunta capitalismul; exemple de reminiscente ale vechilor religii astazi;)
13.Omul si maimuta
14.Progresul in istorie
15.Aparitia celor mai vechi popoare
16.Celtii
17.Urme ale celtilor astazi
18.Marea colonizare greaca
19.Relieful Greciei

NIMIC DESPRE: LUMEA ELENISTICA, ROMANA, GETO-DACICA, SLAVA, ARABA, CULTURA GREACA, ROMANA si multe alte teme prevazute in programa scolara.

Nu ii reprosez profesorului riegler ca nu a terminat materia. Stiu ca programa este stufoasa.
De la un profesor care se pretinde cel mai ...........ma asteptam insa sa stie sa-si aleaga cu mai mare grija temele de discutii de la clasa.

Dar profesorul de istorie face afirmatii de genul: Fericiti ce-i saraci cu duhul."
Deschid manualul de Istorie de cl. V si citesc despre: Poemele Homerice, Spartani, Pericle, Alexandru cel Mare, Herodot, Platon, Aristofan...nu vreau sa ma uit mai departe. In clasa a V a, copilului meu nu i s-a mentionat nici un nume. Sau poate ca trebuia sa vina cu ele stiute de la gradinita....sau poate ca le va studia in liceu...

Si daca acest cadru didactic este CEL MAI BUN si ii arata cu degetul pe colegii lui, haideti sa vedem ce preda el la clasa:

Lectie de clasa a V a, la istoria antica:

"27.II 2007

Omul si maimuta

-au avut foarte probabil un stramos comun care facea parte din lumea animalelor.
Omul s-a dovedit a fi pana la urma cel mai inteligent.
Cu toate acestea omul pastreaza instincte animalice sterse dar nu complet.
In corpul omenesc, in sange, se varsa uneori adrenalina, care concentreza foarte multa energie in muschi si in creier. Adrenalina il pregateste pe om de lupta. Uneori oamenii ameninta sau incearca sa impresioneze asa cum fac si animalele. Este o tactica mostenita de la ele si care il ajuta pe om sa castige un razboi fara lupta.
Digestia este intrerupta ca si functionarea aparatului excretor.
O alta substanta anadrenalina anuleaza efectul de lupta si genereaza frica.
Anadrenalina trimite sangele in stomac(golul in stomac) si in aparatul excretor.
Concluzie:
- omul este o maimuta inteligenta cu instincte diminuate.
Animalele isi transmit majoritatea cunostintelor prin instinct.
Omul trebuie sa invete totul din generatie in generatie, ex: copilul unui prof. de istorie nu se va naste cu cunostinte de istorie."

(eu stiam ca se numeste noradrenalina, am mai intalnit si termenul nonadrenalina, dar probabil ca o fi intrat si anadrenalina in vocabular. chiar nu mai are importanta.)

Mi-au placut comentariile elevilor dupa aceasta lectie: "ba, maimuta inteligenta....."
Desigur ca si profesorul care a tras concluzia a avut parte de aprecieri: "Maimuta asta inteligenta mi-a dat 8 !!".

Si daca ati reusit sa vedeti The Emperor's Club, ati retinut si maxima lui ARISTOFAN:
“Youth ages, immaturity is outgrown, ignorance can be educated, drunkenness sobered, but stupid lasts forever.

Punem si traducerea ca cine stie cum o traduce domnul unelor dintre mamici:

"In anii tineretii, imaturitatea este depasita, ignoranta poate fi educata, betia poate fi tratata, dar prostia dureaza toata viata!!!


5 comentarii:

  1. omul asta primeste salariu, de la bugetul statului, ptr idiotenile astea?
    si parintii sunt incantati, nu??

    RăspundețiȘtergere
  2. materialele postate aici si comentariile facute mi se par cel putin deplasate. am fost eleva d-nului riegler in primul an in care a predat in liceu si a fost un profesor foarte bun. a organizat ore de meditatii gratuite cu cei care dadau bac-ul in acel an, repet: in mod gratuit si in timpul sau liber. nu a existat nici un fel de incident si poate reactionati asa pentru ca acest profesor nu se lasa cumparat. asa cum stiu cei care au terminat "cosbucul", cei "mai saraci cu duhul" obisnuiau sa ofere "atentii" profesorilor ca sa obtina note mai mari, insa d-nul riegler nu accepta asemenea compromisuri.
    cred ca acesta este unul din motivele pentru care va dedicati atata timp denigrarii unei persoane care, din cate am inteles, nu mai are nimic de-a face cu persoana dvs.
    un alt motiv ar fi acela ca din lipsa cronica de ocupatie, simtiti nevoia de atentie si acesta este singurul mod de a o obtine.
    referitor la d-na buciu: in anul in care a fost directoare si am invatat in acel liceu nu a dat dovada de un comportament inadecvat fata de elevi, insa avea o reputatie destul de proasta in jurul liceului. era vazuta in localurile in care se consuma alcool si actiunile sale nu erau tocmai academice. dar, repet, asta se intampla in afara liceului.

    ps: nu va obositi sa-mi scrieti si sa-mi reprosati ca as avea vreun fel de legatura cu riegler sau ca as fi chiar el deghizat caci am ajuns intamplator pe acest blog si nu cred ca il voi mai accesa prea curand. am tinut totusi sa adaug un punct de vedere obiectiv celor citite aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. daca faceai cu el istorie si in cl. a XII, stiai ca in orele de meditatii gratuite, in timpul sau liber, pe care le facea cu cei care dadeau BAC-ul, EL PREDA MATERIA PE CARE NU REUSISE SA O TERMINE IN TIMPUL ANULUI si care era obligatorie ptr BAC.
    2. ref la "nu se lasa cumparat", si "nu accepta compromisuri", astept un com. de la tine la aceasta postare: http://corectitudinea-lui-riegler.blogspot.com/2009/07/sistemul-riegler-de-acordare-diplomelor.html.
    3. riegler este cel care a postat pe net cu numele parintilor, si posteaza in continuare; el e cel care a dat nota la purtare fara sa respecte LEGEA, el e cel care denigreaza si ameninta zilnic elevul.
    4."lipsa cronica de ocupatie", acest text l-am regasit tot mai des in ultimele mesaje primite. Pana una alta, eu nu sunt bugetar, si nu primesc bani de la stat.Asa ca pot sa fac ce vreau in timpul liber si la locul meu de munca. Mai grav este la Riegler, care este bugetar, si care in timpul liber si la locul de munca se ocupa cu denigrarea liceului de unde isi ia lunar salariul.
    5.conform logicii tale, se pare ca si eu, ca parinte, am o "reputatie destul de proasta", ptr ca am fost vazuta in "localurile in care se consuma alcool". Am cautat o cofetarie, dar nu am gasit nici una la care servirea sa se faca la masa.
    6.mesajul de la "ps", l-am mai primit si in alte dati, ceea ce demonstreaza ca elevii care il adora pe riegler, scriu si gandesc la fel, cuvant cu cuvat, si se mai minuneaza domnu, ca lucrarile de la BAC sunt identice.
    7.pana la urma, cat timp ai invatat in liceu? DOAR UN AN DE ZILE? si poti sa afirmi ca ai adaugat "un punct de vedere obiectiv"???
    Si eu in primul an am crezut tot ce spunea riegler..... si apoi au aparut inadvertente, .....si mi-am spus punctul de vedere.... si am luat-o peste botic, .....atat eu,..... cat mai ales copilul.

    RăspundețiȘtergere
  4. urasc oamenii care se cred destepti...e dovada suprema ca sunt prosti si nu e numai cazul lui riegler sau patrascu...sunt genul hai sa scoatem DEX-ul sa folosim niste termeni complicati sa parem cultivati niste porcarii pt care nu sunt demni de nici o urma de respect din partea nimanui ei nu se vor putea atinge niciodata de altii pt ca sunt atat de "superiori"

    RăspundețiȘtergere
  5. mie horia patrascu imi place. recunosc ca nu am rabdare sa citesc in intregime postarile lui, mereu sunt contra cronometru, dar unele imi "gaghila urechile intr-un mod placut.." cum zicea pedagogul de scoala noua.Incearca si tu postarea din septembrie " “Ce ţară de căcat!” Apel ", ca pe aia din primavara "Meditatia ca prostitutie", nu o mai gasesti. oricum el e filosof, asa ca eu personal ii permit orice, spre deosebire de riegler care are idei fixe, iar cand vrea sa para filosof, tranteste cate un citat din istoria pe care o preda.

    RăspundețiȘtergere