marți, 7 aprilie 2009

De pe bloguri adunate...

"Laura Palmer said... Mai nou Nesimtirea e mare in Cosbuc. Probabil din cauza asta multi din cei care fac V-VIII aici nu sunt in stare sa ia nici macar 6 la examenul de bilingv."
Ei, uite ca aici, m-a prins Laura Pamer, ca nu am cum sa verific cat de "multi sunt cei care nu au fost in stare sa ia nici macar 6 la examenul de bilingv".
Dar banuiesc ca sunt tot asa de "multi" precum zicea "ea" ca sunt cei care au luat note mici la BAC la engleza, care in final, dupa verificari, am constatat ca era doar 1 din180.

Dar, interesant de vazut si ce note aveau respectivii la engleza in cei 4 ani. Aici e buba...
Ca 'domnul' care se gandeste doar la binele elevilor, are o problema.... mare...mare...mare.
Are elevi, protejati, care inca din clasa a V a, abia reuseau sa ia un 7 la engleza. Asa ca... ce s-a gandit domnul? Ii pregateste din timp pe parinti, sa nu aiba ceva socuri pe la examenul bilingv, asa cum au avut pe la tezele unice.

Daca erau la examen numai note mari, nu era bine, "domnu" spunea ca s-a fraudat examenu', Daca sunt si note mici, iarasi nu e bine" ca vinovati "este" profesorii.

Nu stiu cati parinti si-au dat copiii la gimnaziu, in acest liceu, doar ptr ca au constatat ca micutii au inclinatie la limba engleza. Cei mai multi i-au dat pentru ca..... asa da bine la CV-ul lor, al parintilor..... ptr ca suna bine, .....ptr ca macar copilul sa faca in viata ceea ce nu au putut ei sa faca...ptr ca si vecinul, varul, colegul de serviciu au si ei copilul aici, si nu se face ca al lor sa fie mai prejos...Desigur ca exista si acei parinti care intai si-au analizat copilul, si abia apoi au luat aceasta decizie.

ref. la engleza:
Imi pun copilul "LA BATAIE", la limba engleza, sa vedem care e nivelul lui, fara meditatii, fata de nivelul altui coleg (ales de mine) de la fosta clasa, care stiu ca face meditatii la engleza din clasele primare. BAG mana in foc, ca fiul meu se va descurca mult mai bine decat celalalt.
Motivul: o sa ni-l spuna "domnu', ca el e specialistul in psihologia copilului.

DACA COPILUL NU POATE? CE POATE SA FACA UN PROFESOR? Ca nu poate sa-i bage cu palnia informatiile in creier, ca nu merge....ca nu e butelca, pe care sa o umpli sa-i pui capacul si sa spui gata...

DA. Stiu, ca unui parinte ii este greu sa accepte ca ATATA POATE COPILUL.
Ce vrei sa faca un profesor, cand clasa este formata din elevi, cu posibilitati de intelegere diferite? E normal ca unii sa priceapa mai mult, altii mai putin.

Din pacate nu vrem sa recunoastem adevarul. Parintilor le este greu sa admita ca ai lor copii au anumite limite, peste care nu pot trece. Am spus intr-o sedinta ca "Acesta este nivelul clasei" si desigur ca mi-am pus o serie de parinti in cap, iar "domnu" s-a uitat stramb la mine.

Hai, sa luam un exemplu concret.
Teza unica, unde in timp ce un copil, fara meditatii la mate, a luat 9, un alt elev cu meditatii la mate, cu mama profesor de mate, abia a luat 5.80, fiind ultimul din scoala.
Motivul: o sa ni-l spuna "domnu', ca el e specialistul in psihologia copilului, si stiu ca in acest caz gaseste el o explicatie "pertinenta".

Un alt exemplu concret: "domnu" a dat si examen de limba engleza, ptr a preda la acest liceu, a luat bine mersi examenul, insa de predat, preda in limba romana.

Deci, unde e Nesimtirea mare? Nesimtirea mare este la TINE.
Lasa, ca vine el examenul, acusica, peste un an, si vedem noi notele de la materia domniei voastre, si mai ales cati parinti isi vor da copiii pe "mana ta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu