luni, 22 decembrie 2008

Din pacate

Am primit un comentariu trimis de “Dia pacate”. El mai apare si pe alte bloguri.
"Cei care vor avea curajul sa-si exprime un punct de vedere vor fi atacati in sensul de a li se distruge reputatia."
Domnule Riegler, ti s-a spus si in sedinte, si in scris punctul de vedere al unui parinte si.....l-ai amenintat in scris si .......i-ai cerut sa-si mute copilul din scoala si din clasa. L-ai denigrat pe parinte si pe copil in ultima sedinta. AI UITAT?
Riegler,reproseaza niste lucruri pe care el le face in mod constant.

Ce punct de vedere si-a exprimat Riegler in fata conducerii scolii?
Se da lovit cu tablele inteligente, cu panourile si cu ce o mai inventa, pentru a ascunde ceea ce am aflat de pe net, din postarile facute de elevi.(Daca eram "titirezul" doamnei director, trebuia sa stiu de mult aceste lucruri).

"Ilinca inchide ochii la atatea ore la care nu se preda.... Va incuraja persoanele mediocre dar supuse. "

Corneliu Riegler a intrat la ore si a predat….10% din materie.
Un singur parinte a incercat sa ridice aceasta problema, la inceputul clasei a VIa, si i s-a explicat de catre Riegler, ca…. manualul e facut ptr 2 ore de istorie/sapt. Chiar si asa, Riegler nu predase decat un sfert din manual. Desi printre parinti, erau si cadre didactice, care stiau prea bine ca exista o programa scolara, Riegler, cu tupeul care-l caracterizeaza, nu a avut nici o jena sa prosteasca parintii in fata.

Ura lui Riegler, am inteles-o putin cate putin, de pe blogul lui Patrascu, dar mai ales in urma mesajelor primite.

In urma cu 3-4 ani, parintii de la clasa a XII, au cerut inlocuirea lui Riegler, cu un alt profesor, intrucat era in urma cu materia si elevii urmau sa dea BACUL.
Tot in aceea perioada, parintii au reclamat faptul ca Riegler, nu preda la clasa a X a istoria in limba engleza.
La clasele la care preda Riegler precum si la cea la care era diriginte, au aparut numeroase hartuieli ale acestuia, care se soldau fie cu scaderea notei la purtare, fie cu scaderea notei la istorie in mod abuziv.

Am vrut sa stiu de cand e Riegler profesor in liceu(si nu am pus intrebarea intamplator)

cornelia spunea...

Din septembrie 2003, in urma unui concurs, care a avut ca proba eliminatorie verificarea cunostintelor de engleza! dar domn profesor nu prea (adica,DELOC) vorbeste engleza la orele de istoria Marii Britanii si a SUA, cand ESTE OBLIGAT SA PREDEA IN LIMBA ENGLEZA! Oare cum a promovat cinstitul, incoruptibilul, nepatatul, corectul si cel mai presus de tot si de toate?

14 decembrie 2008 04:10

Sa vedem ce scriu fostii elevi ai lui Riegler:

mirunescu spunea...

Buna seara, sunt un absolvent de Cosbuc. Am senzatia ca nu sunteti singurul parinte care are o problema cu acest profesor, de ce nu faceti ceva, o petitie la minister?
Din fericire, eu l-am avut profesor un singur an si imi placea istoria asa ca nu depindeam ce preda el la clasa, pentru ca la clasa, in conditiile in care noi dadeam BAC-ul la istorie, el preda in sem. 2 razboaiele 105-106. Si tot ce era legat de razboaiul mondial avea accente de "ne-au furat tara", pareri pe care ,ok, le are, dar este inacceptabil sa fie predate la clasa.
Repet:de ce nu faceti ceva concret? O atmosfera precum cea promovata de domnul Riegler nu este una potrivita educatiei, in niciun caz.

27 noiembrie 2008 16:57

dream: e super d treaba k persoana dar la ore nu este deloc pe subiect si mai ales eu fiind a 12-a nu stiu ce sa-mi invat pt. bac din ce ne-a predat el pentru ca se pierde in explicatii inutile

18.03.2005

kus spunea..

Greseala ta e ca ai incercat sa dialoghezi cu un om care isi ameninta colegii ca ii da in judecata (si cu multi nu s-a oprit la amenintat), si care isi ameninta si elevii ca ii da in judecata cand acestia au tupeul sa se planga de faptul ca domnul profesor intarzie la ore, nu isi termina materia, face discriminari intre elevi pe criterii de genul "cine nu e cu mine, e impotriva mea", un om care profita de o pozitie relativ insignifianta ca sa manipuleze si sa raneasca.

Un om care isi barfeste elevii de la o clasa la alta, un om care observ ca nu si-a incetat activitatea favorita, si anume de a instiga niste copii unii impotriva celorlalti si, evident, impotriva doamnei Buciu.

Legat de predarea IMB in romana, tin minte ca doar parintii mei au fost indignati. Li s-a spus senin ca profesorul "va face un curs de engleza". Ceilalti parinti au fost de parere ca "eh, poate e prea greu IMB in limba engleza, mai bine in romana".

Si daca nu ma insel, din Istoria Marii Britanii si a Statelor Unite noua ni s-a predat Istoria Americii pana la Amendamentul 10. Cui ii trebuie Henric al VIII-lea...

merimeriquitecontrary spunea...

va multumesc tare mult ca mai tineti acest blog, eu am terminat in prima serie de dirigentie a domnului riegler.
M-am mutat din clasa, in clasa 12-a dupa ce ne-a fost diriginte in clasa a 11-a si doar 6 lectii in total in caiet pana in luna august. Mi-a scazut nota la purtare la sapte fara s-o informeze pe mama mea decat in ultima zi, a aruncat motivarile pe caz de pneumonie de la doctorita mea de familie. Pneumonie in urma careia am fost chiar internata in spital. M-a umilit la sedinte, nu mai vorbesc de cate telefoane de hartuire i-a dat mamei mele. Si toate acestea desi mergeam nu la una ci la trei olimpiade nationale (romana, engleza si istorie). Ba chiar la engleza am luat premiul intai intr-a 11-a. Toate distractiile acestea din cauza ca in urma celor patru ani de liceu si de olimpiada la engleza eram buna prietena cu doamna directoare (inca de cand era doar profesoara mea de engleza) si pentru ca am indraznit sa nu fiu de acord cu tacticile lui de a umili alti elevi ai clasei, sa-l contrazic de vreo doua ori pe probleme de istorie si sa nu fac sluj la fiecare activitate a lui extrascolara. Stiu prea bine toate metodele lui "pedagogice" si la noi le aplica si va dau dreptate.

01 decembrie 2008 14:18

Lui Corneliu Riegler ii place sa umileasca si sa hartuiasca elevii buni la invatatura, pe care nu reuseste sa-i prosteasca.
Ce note au luat la TEZA UNICA elevii protejati de Riegler, cei care in final au obtinut10 purtare, si ce note au luat cei doi elevi care au plecat de la clasa lui Riegler, cu nota scazuta la purtare???
BRAVO COPII!!! FELICITARI!!! I-ATI DAT O PALMA BINEMERITATA MARELUI DIRIGINTE RIEGLER.

7 comentarii:

  1. numai becali putea sa puna o asemenea intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand, La multi ani si sa aveti un An Nou cu cat mai multe impliniri si cat mai putine suparari!( chiar deloc). Observ ca R. este un pic derutat si, in afara de penibilele postari si atacuri murdare la adresa colegilor lui, nu prea mai este activ. Probabil, ca a fost lovit in calcaiul lui Achile, si anume, parerea lui ca este cel mai grozav profesor de istorie. Ori daca i se spune ca a ocupat un post pentru care nu este pregatit, ca nu parcurge programa, mai ales la clase unde elevii ar putea sa aleaga istoria la Bac, ce sa intelegem? ca este tocmai acel profesor care nu prea intra la ore sau vine in ultimele 15 minute,deoarece are prea multe
    meditatii si-l oboseste serviciul? Asa cum posteaza ca doamna Buciu sa-si dea demisia, il rog sa plece el de bunavoie la o alta scoala unde va fi apreciat la "adevarata" lui valoare. Ca aici in Cosbuc
    ne-am lamurit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu tb sa-l subestimati pe Corneliu Riegler.A fost vacanta si nu a mai avut subiecte de discutii. De asemenea, cred ca este f. ocupat ptr a face situatii si grafice cu notele de la tezele unice, pe care le va prezenta in prima sedinta. Sunt curioasa cum va explica Riegler, ca tocmai la mate, unde cele 2 clase au avut acelasi profesor, media celor de la A e mai mica decat a celor de la B.Acelasi profesor, acelasi nr. de ore, vinovatul cin' sa fie cin' sa fie?????

    RăspundețiȘtergere
  4. Il cunosc pe dl. Riegler si cred ca vreti sa-l denigrati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am spus adevarul, si am venit si cu explicatii.
    El m-a facut parinte iresponsabil, si mi-a spus ca am un copil prost crescut. El, mai intai sa se uite in gradina lui si apoi sa faca referire la altii.

    RăspundețiȘtergere