joi, 21 august 2008

BILETELE ANONIME 2

Sa va spun cum functioneaza metoda biletelelor anonime:

Desfasurarea actiunii:
LA ORELE DE DIRIGENTIE
- elevii erau pusi sa scrie pe biletele anonime numele colegilor lor care erau buni si a celor care erau rai;
- un elev era trecut la tabla si facea un tabel in care trecea numele elevilor buni si pe cei rai, si nr. de voturi obtinute de la colegii lor. Se facea astfel un clasament, pe baza voturilor obtinute, care este cel mai rau elev din clasa:
- elevii care erau considerati rai de colegii lor erau amenintati de diriginte cu scaderea notei la purtare.

LA SEDINTELE CU PARINTII
- Dirigintele comunica numele elevilor rai din clasa, numarul de voturi obtinute de la colegi, si ameninta cu scaderea notei la purtare.
Nu se stia ce anume facusera concret elevii respectivi de ce erau considerati rai de catre colegii lor. Pe diriginte nu-l interesa sa stie aceste amanunte. Important pentru el era sa iasa la numar.

Un parintele i-a spus Dirigintelui ca atata timp cat copiii nu stiu unde au gresit si cu ce au gresit, ei nu se vor putea indrepta niciodata.
In sedinta din ianuarie, dirigintelui i s-au cerut lamuriri cu privire la folosirea acestei metode, si i s-a comunicat ulterior si in scris parerea parintelui cu privire la folosirea acestei metode pe copiii nostri.

La o noua tura de biletele anonime, un elev i-a propus dirigintelui ca pe biletele sa apara si numele celui care face nominalizarea precum si motivul ptr care unii sunt considerati rai si alti buni.
Dirigintele a refuzat propunerea(numai el are dreptul sa faca propuneri), spunand ca oricum nu are importanta.

DIRIGINTELE lucreaza cu individualitati psihice umane, aflate in prim proces de formare, de unde deriva necesitatea unei maxime responsabilitati in ceea ce priveste comportamentul si interventiile sale educative. Consider ca punerea unui etichete pe un copil, care inca nu este format mental si fizic este un lucru foarte grav si se incadreaza in asa numita “pedagogie otravita”

Un elev a fost impins de la spate si si-a rupt un dinte si l-a fisurat pe al doilea. Nici unul dintre elevii implicat in accident nu si-a recunoscut vina. Nici unul nu si- a cerut scuze pentru fapta savarsita.Nici parintii lor nu au considerat necesar sa-si ceara scuze pentru fapta copiilor, nu au considerat necesar sa contribuie la plata tratamentului la care a fost supus copilul.


La sedinta din ianuarie unul dintre parinti a ridicat problema responsabilizarii parintilor elevilor implicati in accident prin asigurarea platii tratamentului stomatologic pentru fiul meu.
Dirigintele Riegler, a ignorant aceasta propunere( numai el are dreptul sa vorbeasca in sedinte si sa faca propuneri).

Metoda biletelelor anonime a dat roade. Peste ani acesti elevi vor accidenta copii pe trecerea de pietoni(indiferent de rezultatele pe care le vor avea la invatatura vor primi masina la 18 ani, ca asa da bine) , vor fugi de la locul accidentului si se vor ascunde pentru ca au invatat de la dirigintele Riegler, sa nu-si asume responsabilitatea pentru faptele savarsite.In cazul in care vor fi descopertiti vor plati cheltuielile de spitalizare numai in urma intentarii unui proces, pentru ca asa au invatat de la dirigintele Riegler.

17 comentarii:

  1. O porcarie clara 100%...faza cu biletelele a fost chiar cretina si nea dusmanit intre noi...imi pare rau ca am scris ceva acolo...dupaia toata clasa : mai scris mai scris? si daca zicea vreunu da...dupaia incepeau sa se certe...adica daca sunt rai ar trebui sa ii facem buni nu sa ii excludem...Biletelele...thumbs down>:P

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca un copil de 12-13 ani poate sa gandeasca asa. Riegler are in clasa niste copii deosebiti si e pacat ca ptr 1-2 elemente negative(protejate de el)ceilalti elevi sa se piarda. Numai eu stiu cat de greu i-a fost fiului meu cand a trebuit sa se desparta de anumiti colegi.

    RăspundețiȘtergere
  3. e adevarat ca dupa ce se numarau voturile si se stabileau cei mai rai, ii scotea in fata clasei si apoi incepea sa le faca morala si exagera. nici nu vreau sa ma gandesc cum se simteau baietii aia atunci.
    si e foarte adevarat ca ne dusmaneam intre noi si scriam numele unora doar pentru ca nu ne placea cum se imbraca sau alte porcarii de genul asta. concluzie -o mare porcarie cu biletelele

    RăspundețiȘtergere
  4. am aceeasi parere vis-avis de bilete...era o mare porcarie... ne dusmaneam intre noi si ne certam...

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Barbu, nu va suparati, dar de ce exosta baieti in clasa cum sunt : Iordache Ionutz, Scheau Andrei sau Caracostea Dan care se pot purta disciplinat,omeneste,fara sa alerge, sa si sparga dintzii,capul, sa fie bine educati si sa nu fie nominalizati de colegii lor pe hartii? Puneti-va aceasta intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca sunt parinti care stau la miezul noptii si scriu pe blog.
    ma bucur ca sunt parinti care cunosc numele si prenumele colegilor copilului lor.Eu de la A ii stiu pe elevi doar dupa numele de familie(asa li se adresa riegler elevilor si asa se adresau si ei unul altuia.
    ma bucur ca sunt parinti care formuleaza aceleasi intrebari ca si riegler.
    Sa inteleg ca din cei 13 baieti din clasa lui riegler, doar 3 sunt bine educati??
    sa inteleg ca baietii bine educati sunt cei care "se pot purta disciplinat,omeneste,fara sa alerge, sa si sparga dintzii,capul, si sa nu fie nominalizati de colegii lor pe hartii?"
    sa inteleg ca dvs sustineti metoda biletelelor anonime folosita de riegler, din moment ce-o considerati ca un criteriu de educatie al unui copil.
    datorita plangerii facute de d-l Riegler, la Directia de Sanatate Publica, a fost desfiintat locul de fumat. O sa fac si eu plangere la Directia de PROTECTA COPILULUI, ptr a arata metodele de pedagogie folosite de un diriginte, si care culmea sunt acceptate de parinti.
    Stiati ca riegler a folosit biletelele anonime luate de la copii drept proba in reclamatiile facute conducerii scolii?? Cum isi permite el sa ia copilului minor o declaratie, in absenta parintilor, declaratie pe care apoi sa o foloseasca dupa cum are el interesul??????

    VA rog sa va mai puneti si alte intrebari:
    daca am un copil prost educat(atat m-a dus capul), considerati ca dirigintele riegler are dreptul sa ma jigneasca,sa ma ameninte?
    Considerati ca Riegler are dreptul sa dea mamicile afara din scoala?(dvs cum v-ati fi simtit dc erati alungata din scoala??
    Cum se face ca in situatia de copil prost nu este doar fiul meu? S-au strans toti copiii prost educati la clasa lui riegler???
    Cum se face ca in clasa a V a copilul meu nu a fost trecut pe biletele(nici nu stiu dc existau), nu alerga, nu si-a spart dintii.....De ce atunci copilul meu era educat si dupa un an nu mai era educat????
    De GASCA, ANTURAJ ati auzit ???I-am cerut lui riegler sa stopeze comportamentul deviant al lui bradu. Ati auzit prin sedinte spunand ceva de acest copil??Nimic. Daca elevii din clasa au vazut ca lui bradu i se permite sa faca orice, au inceput si ei.

    De ce la B, copilul meu nu mai are aceleasi obiceiuri ca la A???
    De ce elevii de la B nu se uita la wrestling ca cei de la A??(stiti cine a adus in clasa wrestlingul?)
    De ce elevii de la B, nu asculta manele, ca la A??
    De ce la B, nu se danseaza pe mese, ca la A???
    De ce la B, elevii nu se ridiculizeaza, ca la A???
    De ce doar de la B elevii au participat cu proiecte la fizica de ziua liceului si de la A nimeni???
    De ce la B, elevii nu fac circ in timpul orelor, ca la A???
    De ce la B, nu se socializeaza la restaurant, ca la A???
    De ce la B......daca mai doriti amanunte vi le pun pe email.
    e trist sa vezi o diferenta atat de mare intre 2 clase ale aceluiasi liceu. faptul ca dintr-o data elevii lui riegler au devenit indisciplinati, consider ca e numai vina acestuia care prin metodele de pedagogie folosite, nu numai ca nu a reusit sa inlature comportamentele deviante dar, a reusit chiar sa le consolideze.

    Cu parere de rau, dar eu am obosit sa mai explic. Fiecare isi educa copilul asa cum il taie capul, asa ca va doresc sa-l aveti diriginte pe riegler pana in clasa a 12.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu sunt unul din cei trei si mi se pare ca e foarte usor sa fi disciplinat. nu-mi place sa mi se faca observatii pt ca nu mi s-au facut niciodata. daca mihai era considerat rau, ar fi trebuit sa se gandeasca si sa indrepte acest lucru. cand mihai si-a rupt dintele, o parte a vinei a fost considerata a lui mihai costris. de ce e vina lui ca mihai si-a rupt dintele cand el isi facea la engleza? in legatura cu biletele, de ce sa scriem numele pe ele si cream dusmanii intre noi? daca dirigu' ar fi fost asa...... de ce nu am simtit cu totii acelas lucru, mie dirigu' mi se pare in regula, nu am nik cu dansu'.

    RăspundețiȘtergere
  8. OK. ESTE UN COPIL RAU. ATUNCI DE CE NU AU PRIMIT 9 LA PURTARE TOTI ELEVII CARE AU FOST NOMINALIZATI PE BILETELE CA SUNT RAI SI CARE AVEAU DUBLU NR. DE BILETELE???
    Daca faci parte din cei 3 elevi, inseamna ca ai rezultate foarte bune la mate,sau la istorie, asa ca esti unul dintre elevii clasei care poate gandi logic.

    DACA CU TINE S-A PURTAT CORECT ESTE ok. Dar nu caracterizezi un om doar prin prisma comportamentului acestuia fata de tine. Asta in cazul in care iti pasa si de cei din jurul tau si de ce se intampla in jurul tau.
    SI HITLER, a fost APRECIAT DE UNII SI CONDAMNAT DE ALTII.


    nimeni nu a confirmat ca mihai costris isi facea la engleza.cum adica isi facea la engleza??? temele ptr acasa sunt facute in clasa???
    din cate imi amintesc, ptr acest alibi, a cerut ajutorul unui coleg, care insa nu a reusit decat sa se inroseasca si sa spuna ca el nu a vazut. chiar regret ca nu am facut reclamatie la politie, ca sa vina si sa stabileasca ei vinovatul...

    la cate activitati extrascolare ai fost cu riegler ???? sunt sigura ca la nici una, altfel ai fi realizat ca nu este "in regula" modul in care acesta se comporta cu copiii.
    sau poate ca tie ti se pare "IN REGULA" sa fi tinut in frig o ora ptr ca asa vrea riegler, sau sa dai singur zapada din fata vilei, ptr ca asa vrea riegler, sau sa fi incuiat in camera, sau sa nu faceti petrecerea de craciun ptr ca asa vrea riegler, sau sa nu vezi testul pe care l-ai dat la istorie in ultima saptamana de scoala, sa nu ai mediile trecute in carnet la sf. sem si al anului, sau sa nu ti se predea decat 10% din manualul de istorie....

    Mie ca parinte nu mi se pare in regula nici faptul ca socializarea unor elevi de 12 ani se face la MALL, si mai nou la RESTAURANT...dar dc tie ti se pare in regula este OK, este punctul tau de vedere.

    Iti doresc sa-l ai diriginte pe riegler pana in clasa a XII.

    RăspundețiȘtergere
  9. comportamentul nu are legatura cu notele. nu sunt eu chiar asa bun la scoala dar am peste 9.60. in plus unii primesc biletele din dusmanie sau din glume proaste

    RăspundețiȘtergere
  10. dak isi facea temele in cls care e problema? dak o are la ora e bn

    RăspundețiȘtergere
  11. riegler ne spunea la sedinte ca el in pauza de 5 minute nu are timp sa..... duca catalogul in cancelarie,..... sa ajunga pana la WC,.... sa se spele pe maini.... si sa ia catalogul..... si sa ajunga la cealalta ora....

    iar voi in pauza de 5 minute aveti timp sa va duceti pana la bufet,sa jucati lapte gross, wrestling, sa va faceti temele la engleza(de obicei fiului meu ii ia mai mult de 5 minute sa-si faca tema la engleza acasa, dar de.... el a luat la testul predictiv de engleza 10, in clasa a V, si nu 7 cat au luat altii care reusesc aceste performante).

    riegler a spus ca datorita eforturilor lui, nu exista camera video montata in dreptul clasei voastre...
    care au fost interesele lui riegler in acest sens??? riegler nu este interesat sa afle adevarul, ci sa spuna varianta care-i convine lui....

    PS. in 5 minute poti cel mult sa-ti copiezi tema la engleza.

    RăspundețiȘtergere
  12. cunosc trucul cu biletele anonime...si prietenul patrascu avea acelasi sistem:D

    RăspundețiȘtergere
  13. Ingerasul de Mihai a fost cel care a inceput jocul cu "Wrestlingul" .. ;-) Doar el avea toate melodiile lui John Cena pe telefon si se lua la bataie cu Dutza in pauze.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ingerasul de anonim, mamica ta stie ca at cand chiulesti te duci in pirati la o tigara si un cocteil? Eu cred ca ai inceput cam devreme cu barurile.La liceu ce naiba mai frecventezi?

    RăspundețiȘtergere
  15. stai linistita. Nu postez pozele alea in care fumati in minunata excursie organizata de riegler la sf anului scolar, chiar daca tu meriti.

    El avea toate melodiile lui John Cena pe telefon.... tu aveai telefonul plin de manele,....el se lua la bataie cu Dutza in pauze, ....tu faceai spume ca nu te baga in seama(daca te ciupea de fundulet asa cum esti tu obisnuita acum spuneai ca e baiat bun, foarte bun, cel mai bun......)

    Stii ce! Eu m-am saturat sa fiu draguta cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca confundati .. urasc "Pirati" si nu chiulesc

    RăspundețiȘtergere
  17. DA draga, asa e. Te-am confundat. Tu faci parte din categoria celor care au luat diploma ptr ca:" s-au remarcat prin fapte de înaltă ţinută morală şi civică".

    RăspundețiȘtergere