miercuri, 28 aprilie 2010

COMPARATI

cum este vazuta d-na director Ilinca Buciu de elevi:
"noi o iubim.
pentru ca nu a dat jdemii de miliarde de lei pe panourile alea
pentru ca nu trimite sute de commenturi si se semneaza anonim sau cu vreun nume fals
pentru ca fara ea cosbucul nu ar fi cosbuc
pentru ca e cea mai directa directa
pentru ca atunci cand intri in biroul ei, nu simti ca ai intrat la inchisoare, ci simti ca intri acasa (ceea ce nu se poate spune despre multe birouri de directori de scoli)
pentru ca toti suntem ca si copiii ei
pentru ca nu e corupta
pentru ca nu e paranoica (ca altii)
pentru ca ea ne iubeste pe toti la fel"

si cum e vazut profesorul Riegler Corneliu de fanii lui:
"pentru ca este profesor,consider ca trebuie tratat cu tot respectul din lume.Cred ca omul acesta a invatat mai mult decat dvs si fiul dvs la un loc.Sau poate chiar prea putin spus."
"om integru,de la care ati putea sa invatati multe"
"este inainte de toate un om cu stima.Eu nu cred ca dumnealui,oricine ar fi a gresit cu ceva dandu-va in judecate"
"A urmat niste studii,a realizat in viata mult mai multe decat puteti realiza dvs" .

Sunt socata atunci cand aud un adolescent folosind acelasi limbaj de lemn ca pe vremea comunismului. De unde il stie? Cine l-a invatat?

Eu zic, cand terminati clasa a VIII, sa-i ridicati domnului Riegler, un bust in fata liceului(dar fara ochelari, ca nu dau bine), ca nici ca se poate cadou mai frumos din partea voastra...si desigur cu o dedicatie pe masura: CELUI MAI MARET SI STIMAT PROFESOR DIN LICEU/IUBIT CU INFLACARARE DE MAME SI COPII
Si undeva acolo jos, intr-un colt, ii puneti si un citat(ca stiu ca e DEXAT):" MANDRA CORABIA... MESTER CARMACIUL!"..va las pe voi sa gasiti autorul


Si ptr ca tot vine sfarsitul mandatului de diriginte, eu propun sa-l omagiem, asa cum se cuvine pe cel aflat de 4 ani la carma clasei: "Dorim sa exprimam cea mai profunda si inalta cinstire, admiratie si pretuire pentru stralucita activitate pe care ati desfasurat-o in fruntea clasei, pentru contributia inestimabila ce o aduceti la faurirea destinului nou al elevilor".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu