marți, 9 decembrie 2008

Raspuns3 pentru comentariul anonim

In comentariul postat la CONTINUAREA SCRISORICII, de catre anonim, acesta avea niste curiozitati:" as vrea sa stiu de ce va scriati la fiecare sedinta notele tuturor elevilor?........Pe mine nu ma intereseaza ce nota au luat altii,nici macar daca au fost favorizati,pe mine ma intereseaza strict ce face,cat stie copilul meu. .......Asa ca privitul peste gardul vecinului este neproductiv...pe dvs v-a ajutat cu ceva?"

Normal ca nu va intereseaza ce note au luat altii, si va intereseaza strict ce face copilul dvs, din moment ce,.... daca va uitati in jos,... vedeti ca sub copilul dvs. nu mai e nimic, ...iar daca va uitati in sus, ....distanta pana la celalalt copil s-ar puta sa va ameteasca si sa va dea dureri de cap. Asa ca, de ce sa aveti domnia voastra dureri de cap, mai bine va considerati copilul UNIC, si astfel reusiti sa dormiti linistita, stiind ca oricum dirigintele Riegler vegheaza ptr cei UNICI

Atata timp cat, Elevii au fost notati CORECT, nu m-au interesat notele celorlalti.

Daca ati fi venit la sedintele cu parintii, ati fi stiut ca aproape mereu discutam notele primite de elevi la anumite materii. Un singur parinte a fost deranjat de faptul ca notam, si anume doamna Braduceanu, care pe langa faptul ca a aparut dupa 2 ani pe la sedinta, s-a gandit sa impuna si reguli ptr parinti. Domnia sa nu e in stare sa impuna reguli propriului copil, dar s-a gandit sa imi impuna mie, ca eu nu sunt UNICA.
Scrie undeva in regulamentul scolar ca nu am voie sa notez ceea ce se discuta in sedinta cu parintii??? Eu stiu ca se face si un PROCES VERBAL, in sedinte, unde se precizeaza ce anume se discuta, proces verbal, pe care Riegler nu l-a facut niciodata.
Riegler analiza notele dupa cum avea el interesul, in functie de relatia pe care o avea cu profesorul respectiv, in functie de mesajul pe care dorea sa-l transmita parintilor(pe de o parte at. cand un elev a avut 4 si 5, la o materie, i-a spus parintelui sa nu-si faca griji, ca profesorul este cel mai bun din scoala, pe de alta parte cand altul a avut aceleasi note la alta materie, i-a spus parintelui, pe un ton foarte grav, ca e stare de corijenta....
Daca notele erau strict secrete, Riegler trebuia sa le incuie intr-un fiset, si sa le deschida dupa 100 de ani.....


PRIVITUL PESTE GARD

Am inceput sa privesc peste gard, din momentul in care am vazut cum a scazut subit media copilului de la 9.80 la 9.40, in ultimele 2 saptamani de scoala.

Privind peste gard am vazut cum reusesc elevii UNICI ....sa ia 10 la teste, si 4,5 atunci cand sunt ascultati la oral, ...sau, cum reusesc ei, cu o nota de 3 sa obtina in final media 10,...sau cum reusesc tot ei, sa aiba nota 8 la purtare, trecuta in creion rosu, ca in final sa obtina 10.

Tot privind peste gard, am vazut cum, dupa ce avusesem niste discutii cu Riegler, un profesor si-a schimbat brusc atitudinea NUMAI fata de copilul meu. In timp ce toti elevii din clasa au beneficiat de plusurile care erau in caietul profesorului, copilului meu i s-a luat acest drept. Profesorul si-a motivat gestul spunand, ca el nu era la fel de bun ca cei carora le daduse 10 la oral. Si uite asa, privind peste gard am vazut cum, in timp ce fiul meu avea 9 la test si 9 la oral, altii care aveau 7 la test aveau 9 la oral.La ei nu se mai punea problema ca nu erau la nivelul copilului meu, ei erau UNICI si nu erau COMPARATI cu altii, precum era copilul meu.


Si tot privind peste gard, am vazut cum, acelasi profesor, in 2 luni de zile, a dat o singura nota in catalog, si anume copilului meu(care reusise la materia lui, sa scada brusc, intr-un an de zile, de la 10 la 7).
Si uite asa, privind peste gard, mi-am dat seama cata influenta are Riegler, la anumiti profesori, desigur.

STIMATA DOAMNA, MEDIA DE ABSOLVIRE REPREZINTA 50% DIN MEDIA DE ADMITERE!!! SA INTELEG CA DVS. INCURAJATI COPIATUL SI FAVORIZATUL???

Eu nu m-am dus sa contest notele primite de copilul meu, in schimb un parinte a contestat nota 7 la romana primita de copil, a amenintat ca se duce sa discute cu seful de catedra, iar in urmatoarele sedinte, dirigintele ne dadea de inteles, ca profesorul respectiv se va schimba de la clasa…(Ca sa vezi cat de influenti pot fi anumiti parinti UNICI).

Privind peste gard, am vazut cum excursia de la Moeciu, a costat la prof. organizator 120 Ron, si la Riegler a costat 150 Ron. Si privind mai departe peste gard pana in ....Brasov am aflat ca masa calda de care vorbea Riegler, ca le-a dat-o elevilor, adica o pizza si o COLA, in locatia aceea era de max 15 ron, deci diferenta unde este(ca mie din calcule imi iese o diferenta de 15 Ron/elev, deci 450 Ron/clasa, adica 4.500.000 lei ??? )

Si pentru ca am privit peste gard, am vazut cum vorbeste Riegler, in blogul lui Patrascu, despre colegii lui, si cum ii batjocoreste pe elevi despre care spune ca "au spirit critic doar in ceea ce priveste baschetii si gentile " si ca "avem absolventi de filologie bacalaureati care pe 30 de cm. de foaie fac 20 de greseli de ortografie".
Nici prietenul lui, Patrascu nu se lasa mai prejos si afirma "In aceasta privinta semeni cu acei elevi din Cosbuc, cu potential neingropat, foarte activi in trupele de clowni patronate sau matronate de persoane sus-puse, foarte plini de sine altfel, pentru care pluralul substantivului “eseu” este ESEE".
Stimati domni profesori: acesti elevi vin la scola ca sa invete de la domniile voastre, dar daca dvs., nu sunteti in stare sa predati decat 10% din materie, cum de mai aveti tupeul sa ii mai si criticati?? Si in final fiecare elev cu calitatiile lui. Acum, nu mai priviti elevul ca fiind UNIC?
Degeaba avem profesori, "dexati", masteranzi, doctoranzi, daca ei nu sunt in stare sa comunice cu elevii, sa-i inteleaga, sa le explice astfel incat informatia transmisa de ei sa ajunga la elev.

Si ptr ca imi place sa privesc peste gard, am vazut cum si-a aranjat Riegler blogul, asa ca, dupa cum vedeti, am introdus si eu postarile cu rosu, am introdus si verificarea cuvintelor si am facut si ceva comentarii la ceea ce am citit.... privind peste gard.

Nu inteleg de ce mie, PARINTE, mi se reproseaza tot felul de lucruri, in timp ce lui RIEGLER, DIRIGINTE, PROFESOR, i se accepta aceste lucruri???

6 comentarii:

  1. Astazi copii nostri au fost chemati la scoala la 1 si lasati sa astepte in frig afara pana la 2. Este strigator la cer. De ce nu spuneti nimic de asta daca va pasa de copii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Copiii nostri(adica cei de la clasa fiului meu) au fost chemati la scoala de la ora 2. Fiul meu nu a fost luni la scoala, insa pentru ca are niste colegi adevarati, a fost sunat, de unul dintre ei, si anuntat ca, a doua zi orele se incep ceva mai tarziu.
    Ce se intampla la clasa copilului dvs., eu nu am de unde sa stiu, asa ca nu inteleg de ce ma certati ptr acest lucru, si mai ales nu inteleg de ce considerati ca, daca nu spun nimic de un lucru, despre care nu stiu nimic, inseamna ca nu imi pasa de copii.

    Si pana la urma hotarati-va. Privitul peste gard e productiv sau neproductiv?

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi, ca m-am uitat peste gard(o informatie tb verificata), si am vazut ca si cei de la A, au sosit tot la ora 14, la scoala.
    Deci, care au fost cei neanuntati, care au stat in frig???

    RăspundețiȘtergere
  4. Parca miercurea se tinea consiliul profesoral, daca imi amintesc eu bine din liceu.

    Elevii erau tot timpul anuntati de profesori si reprezentantii din consiliul elevilor erau rugati sa isi anunte clasele. Si daca imi amintesc bine, parca erau si afise prin scoala.

    Nu stiu cum ai putea sa ratezi informatia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate ne raspunde domnul Riegler!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca trebuie intrebat domnul Riegler.In mod sigur detine informatia corecta!!!

    RăspundețiȘtergere