joi, 4 decembrie 2008

Raspuns2 pentru comentariul anonim

Voi continua sa raspund comentariului postat , de catre anonim.

Se spune: Comparatia cu alt copil este total nejustificata,fiecare este unic,are alte calitati,alte abilitati,alte interese,alte motivatii in a invata,vine cu alt bagaj comportamental din familie”.

Corect: Aceasta idee am regasit-o si in vara cand am rasfoit o carte de psihologie si pedagogie. Acelasi lucru l-a precizat si Riegler in finalul scrisorii.

Dar ce facem cand, aceasta teorie este aplicata de Riegler in mod diferentiat, in functie de interesele pe care le are?
Exemplu:

1.La sedinta din ianuarie, la care ati fost si dvs., DIRIGINTELE RIEGLER , a facut afirmatii de genul:” “ De ce tocmai Barbu si-a spart dintele si nu si l-a spart Ionescu?”. “De ce tocmai Barbu face glume proaste si nu le face si Ionescu?”.
Atunci cand vine vorba despre un anumit Elev, DIRIGINTELE RIEGLER are dreptul sa-l COMPARE cu un alt elev? Elevul respectiv nu este UNIC? De ce nu aplica Riegler principiul de mai sus, at cand analizeaza si Elevul respectiv? Unde e CORECTITUDINEA LUI RIEGLER?

Va place asa,.... nuu.....?, ca fiul dvs, sa nu fie comparat cu altii, sa fie considerat UNIC, dar cand vine vorba de un alt Elev, acesta tb analizat si notat in raport de ceilalti.

2. La petrecerea de Craciun , elevii au fost pedepsiti, ptr ca doua colege au copiat la teza. Dupa cate imi amintesc, dvs., doamna, ati fost de acord cu decizia dirigintelui, chiar l-ati sunat seara, aratandu-va foarte afectata intrucat copilul, ajunsese acasa cu frisca in par.
Deci, atunci, ati fost de acord sa se pedepseasca toti copiii la gramada??? Pai, parca spuneati mai sus ca: “fiecare este unic, are alte calitati,alte abilitati,alte interese,alte motivatii in a invata,”. In aceasta situatie nu se mai aplica principiul de mai sus??? Cele doua fetite care au copiat nu erau UNICE?, nu aveau alte motivatii in a invata?? Si atunci de ce a pedepsit Corneliu Riegler, intreaga clasa?

3. La sedinta din ianuarie, Riegler a nominalizat doar una dintre fetitele care a copiat la teza. De cealalta nu a spus nimic, desi mamica era in sala. Adica una era UNICA, si cealalta NU?

4.La sfarsitul sem I, 10 elevi au au fost tinuti in picioare, o ora intreaga, umiliti, jigniti, pusi sa dea declaratii verbale si in scris de tipul: “de acum incolo o sa fiu cuminte”, amenintati cu scaderea notei la purtare. Pe langa faptul ca dirigintele Riegler nu le-a spus tocmai ce era mai important, motivul pentru care erau considerati elevii rai ai clasei, nici de data aceasta Riegler nu a aplicat principiul de mai sus.
Acei copii nu erau UNICI? De ce au fost analizati in grup de catre diriginte?

4. La prima sedinta din clasa a VI, dirigintele Riegler l-a criticat pe elevul Braduceanu(a precizat ca a fost penultimul din clasa, a subliniat actele de indisciplina). Nu stiu cum s-a intamplat, cum s-a petrecut, dar la urmatoarea sedinta acest elev devenise UNIC, in timp ce altii devenisera peste noapte elementele negative ale clasei si erau COMPARATI cu altii.

5.Spuneti-ne si noua cum ati reusit sa-l convingeti pe Dirigintele Riegler ca aveti un copil UNIC, ca sa stie si alte mamici cum sa procedeze....

Rar am vazut ca o femeie, mama, sa fie asa de intelegatoare cu un barbat at., cand acesta se desparte de familie….cat de intelegatoare sunteti, at, cand e vorba de CORNELIU RIEGLER….Poate ne explicati si noua cum se face ca ati devenit dintr-o data UNICA, atat dvs., cat si copilul dvs., dupa ce acesta s-a despartit de sotie….., in timp ce altii erau COMPARATI.

7 comentarii:

  1. Mosul ti-a pregatit o nuielusa

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am ales joburile, astfel incat sa nu fiu hartuita de sef la locul de munca, si am ajuns sa fiu hartuita de dirigintele Corneliu Riegler.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau dvs il hartuiti pe el?

    [urmeaza un comentariu luung din partea dvs in care sa faceti iar pe victima]

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am dovezi scrise ca m-a hartuit, pe care le-am postat si aici.
    ce vreti mai mult de atat?????

    asa am invatat eu la scoala, sa fac comentarii lungi...nu ca riegler, la ora caruia, probabil ca dupa 4 ani, vor reusi si elevii sa termine un caiet mic de 24 de file....Dar ce conteaza cat le preda riegler elevilor, atata timp cat parintii sunt foarte multumiti...ptr ca dirigintele "le vrea binele".

    am mai spus si ma repet: nu ma consider victima; sa inteleg ca aceasta este noua idee pe care o vehiculeaza riegler printre parinti????

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate te-a violat riegler si nu stim

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil ca ultimul comentariu este facut de un elev, intrucat Riegler, la cat de dexat este(nu greseste pluralul de la eseu si succes), stie ca nu se pune semnul egal intre a hartui si a viola pe cineva. Dar, cum in ultima vreme ii place sa faca pe prostul, ma astept la orice....
    In cazul in care ultimul comentariu este facut de un elev, ma cam mira ca in ziua tezei unice, nu are alta treaba decat sa scrie pe blog....si astfel sa strice imaginea clasei.

    RăspundețiȘtergere