miercuri, 3 decembrie 2008

MINCIUNILE DE PE BLOGUL LUI RIEGLER

Anul trecut, Riegler, a intrat in posesia unui document, cu privire la cheltuielile liceului. In sedinta cu parintii, a inceput sa citeasca din el, a inceput sa se minuneze de sumele inscrise acolo, dupa care vazand ca parintii nu il ascultau, ci discutau intre ei despre testul la geometrie al copiilor, Riegler a concluzionat: "Se pare ca vorbesc precun Dan Diaconescu in direct". Cateodata isi da seama de penibilul situatiei, dar din pacate nu il tine prea mult...

Nu vreau sa ma bag in razboiul pe care RIEGLER il poarta cu d-na director Ilinca Buciu, dar cand vad atata minciuna, manipulare, denigrare, nu ma pot abtine.

Cand am citit comentariile facute pe blogul lui Riegler, am zambit, ptr ca acesta atacase cateva probleme la care eu nu sunt novice. Daca vorbea ceva legat de istorie, ma abtineam la comentarii(am avut un profesor f. slab in generala, de la care nu am inteles nimic). Dar sa se apuce sa faca comentarii legate de un subiect, despre care nu stie nimic, este specific romanului de o anumita calitate( se pricepe la tot, dar de fapt nu stie nimic).

De pe blog, aflam ca:
"La "administratoarea" scolii se afla nu mai putin de ...6983 lei (toti lei noi, RON) adica 69830000 lei vechi????????????????
In afara de faptul ca femeia spune ca NU ARE BANI nici sa incarce cartusul la imprimanta, nimeni in tara asta nu are voie sa detina intr-o institutie mai mult de 2000 lei noi in gestiune fara sa-i depuna la banca. Ori administratoarea detine CONFORM SCRIPTELOR, APROAPE 70 DE MILIOANE DE LEI BANI DE BUZUNAR."


In primul rand, Conform L507/2004, care abroga OG94/2004, PLAFONUL DE CASA A FOST ABROGAT, si chiar dc nu se abroga, plafonul de casa era de 5000 Ron, si nu 2000, si putea fi depasit dc suma reprezenta salarii neridicate, sau plati care urmau sa se faca catre terti, in baza unor documente justificative. Ii recomand lui Riegler sa se mai documenteze, at cand face asemenea afirmatii, mai ales ca legea nu e de ieri de azi, ci de 4 ANI.

In al doilea rand, din poza afisata se vede clar ca aceasta suma era aferenta lunii septembrie 2007, deci afirmatia ca "femeia spune ca NU ARE BANI", este falsa. Ori Riegler nu stie sa faca concordanta timpurilor, foloseste timpul prezent, ptr o actiune petrecuta in trecut, ori s-a gandit sa mai prosteasca si sa mai manipuleze, pe acei care au incredere in cuvintele lui.
Nu stiu de ce se mai chinuie atata domnul riegler si foloseste sistemul "lei vechi". Cred ca vrea sa ne arate ca stie sa scrie numere cu mai multe cifre si ca stie sa mute virgula, atunci cand transforma lei noi, in lei vechi, adica atunci cand inmulteste cu 10.000.
Nu stiu de ce se minuneza atat de mult domnia sa, cand spune 70 de milioane, in conditiile in care el castiga 20.000.000 lunar, doar ptr a preda 15 minute intr-o ora.

In continuare, Riegler, este minunat de cata precizie exista in contabilitate:

"Este vorba de 5793,36 lei noi (adica 57.933.360 lei vechi). Surprinde suma de dupa virgula...36 de bani) Desi sumele sunt justificate cu o precizie de te dor ochii (48 de bani, 64 de bani, 3 bani, etc)"

Sa nu inteleaga Riegler, de ce e necesara aceasta precizie in contabilitate???Sau doar face pe prostul??

"La contributia clasei 12U3 in anul scolar 2007/2008 apare contributie zero lei la fondul scolii desi si-au platit acest fond."

Dupa cate stiu eu, banii se depun direct intr-un cont bancar, asa ca, aceste sume se regasesc in extrase de cont, apoi din extrase sunt preluate in conturi, oricum, sumele nu pot disparea asa, hocus pocus, inregistrarile se fac in cate doua locuri, si in final tb sa dea o cheie, si daca vrea riegler amanunte, sa se duca sa faca un curs de contabilitate, ca tot pierde timpul degeaba pe net.

Din pacate, la cate minciuni am auzit din gurita lui Riegler, imi este destul de greu sa-l mai cred, atunci cand face o afirmatie. Orice afirmatie trebuie verificata din cel putin 3 surse.

SERVICE XEROX
"Service-ul pentru xerox este de peste 17 milioane. Un aparat de ultima generatie este 16 mil. si are garantie cel putin 1 an. Deci ne-ar costa mai ieftin sa cumparam un xerox nou in fiecare an"

Din punct de vedere contabil il informez pe Riegler ca:

NU SE POATE CUMPARA UN XEROX IN FIECARE AN PTR CA, CONFORM LEGII, ACESTA TREBUIE AMORTIZAT, DOMNULE RIEGLER.....Dumneata iti amortizezi blugii, si vad ca ii porti de 3 ani, si vrei ca scoala sa cumpere in fiecare an Xerox???
Ii recomand lui Riegler, sa se documenteze mai bine cand face afirmatii. Pot sa-i recomand si legea, dar il las pe el sa o caute, ca stiu ca ii place sa caute pe net.....

Tot din punct de vedere contabil, pot sa fac un calcul simplu, de clasa a 2,
service xerox= 1757,13:12 luni=146,43 lei/luna :3,60(curs mediu euro/an)=40,67 Euro/luna, cu TVA inclus= 34,18Euro/luna fara TVA.( pret practicat de firmele de service ). Pretul service-ului este in functie de firma copiatorului si de nr. de copii care se fac anual.

Cu privire la pretul de 16 mil, pe care l-a gasit Riegler la un xerox performant, nu stiu cum se face dar ptr TV Panasonic, Riegler era dispus sa dea 20 de milioane, iar ptr un xerox, care se foloseste la greu in scoala( si nu cred ca are tupeul sa ma contrazica la acest lucru), riegler se multumeste cu cel mai ieftin xerox existent pe piata.
Pe http://www.cel.ro/copiatoare-alb-negru/ sunt copiatoare incepand dela 1089 ron si pana la 10374 ron, deci nu stiu de unde a gasit Riegler un copiator performant la 16 mil.

Deci, cum pot sa cred eu cele afirmate de RIEGLER pe blogul lui, daca de la prima citire am vazut aceste mici-mari neconcordante. Nu cunosc amanunte privind celelalte probleme discutate, dar nu pot sa am incredere intr-o persoana care minte, prin omisiune(sunt convinsa ca stia tot ceea ce am precizat eu mai sus).

8 comentarii:

  1. Deci in scoala Cosbuc nu e coruptie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Corneliu Riegler este o persoana corupta. Am arata acest lucru pe blog.( note date in functie de ochii parintilor, note data fara sa se respecte regulamentul scolar, bani nedepusi la fondul clasei, elevi favorizati doar ptr ca mama e cadru didactic si riegler stie ca acestia au regim preferential, etc).
    Ce se intampla in scoala nu stiu, ptr ca cineva drag lui Rieger, mi-a spus ca "privitul peste gardul vecinului este neproductiv", si ca nu ma ajuta la nimic.

    Atata timp cat persoana care face acuzatii, le sustine prin minciuni , care pot fi demonstrate la o prima citire a textului, cum pot eu sa mai cred in celelalte, despre care nu cunosc amanunte???

    Si atat timp cat persoana care face acuzatii este corupta( a tinut sa demonstreze acest lucru pe pielea mea si a copilului meu), cum pot eu sa mai cred ceva din ceea ce spune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru ceea ce faceti!Incerc de cateva zile sa-i dau replica lui Riegler, dar evident ca nu are curajul sa posteze comentariile mele. Sunt convinsa ca urmareste blogul Dvs, asa ca ii repet ca fiecare pasare pe limba ei piere! afirmatiile pe care le face sunt atat de penibile, incat ar trebui sa invete sa minta inteligent, daca tot vrea sa faca rau. Dar, vorba cuiva, face si el ce poate ( sau cat poate). Va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. @cornelia
    Puteti sa folositi acest blog, ptr a-i raspunde lui Corneliu Riegler.
    Voi posta toate comentariile, mai putin cele in care sunt insulte,
    cu caracter rasist(am primit deja cateva).

    RăspundețiȘtergere
  5. O alta minciuna pe blogul lui Riegler: "primaria a investit 29 miliarde in reparatiile din liceul Cosbuc"!! Cu aceasta suma nu se repara, ci se construia o scoala. (cred ca se refera la ROL, si nu la RON, dar cu matematica nu stam prea bine!)
    Oare nu ar trebui sesizata primaria sectorului 2?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si seria minciunilor continua prin confundarea voita a banilor pt. achizitii cu cei proveniti din contributiile parintilor. Raportul comitetului,pe care-l posteaza pe blogul lui, a fost inmanat tuturor parintilor participanti la sedinta
    pe scoala din octombrie 2008, urmand sa fie prezentat comitetelor pe clase.(asa ca este document public). Daca ar fi fost neregului, neconcordante intre sumele depuse si cele cheltuite, ar fi trebuit semnalate pe loc sau dupa sedintele pe clase. Intr-adevar a fost intrebata reprezentanta clasei 7A (fosta 6A) de ce aceasta clasa nu apare cu nicio depunere, iar raspunsul, dat in plenul sedintei, a uimit pe toata lumea:"nu ne-a dat voie domnul diriginte!".Din aceste contributii se achita, in primul rand chiriile, intretinerile pt. cele 3 garsoniere(nr. garsonierelor=nr. profesorilor nativi - aviz amatorilor, gen Ariel, Persil, Tide sau altii care fac clabuc/spume) si, de asemenea, gardienii.Oare, prin aceasta campanie josnica, vrea Riegler ca liceul sa renunte la profesorii din Anglia si SUA? In acest caz, orele de comunicare in engleza, studiile culturale ar fi tinute de stimabilul, ca tot a dat test de engleza la venirea in scoala si nu este in stare sa predea decat in romana. In privinta achizitiilor/panourilor (de care este obsedat): nici macar un creion nu se poate cumpara fara aprobarea primariei sau inspectoratului (depinde de unde vin fondurile). Dar, poate R. are ceva experienta in acest domeniu si crede ca daca el poate, de ce nu si altii - vezi excursia de la Moeciu care a avut preturi diferite la cei 2 organizatori.
    Sper sa-mi permiteti in continuare sa-i dau replica lui R. de pe blogul Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  7. @cornelia
    Chiar va rog, sa veniti cu explicatii din interior, pe care eu ca "titirez" al doamnei director nu le cunosc.
    O sa strang comentariile si o sa le postez pe cate o pagina, ptr ca sunt parinti care nu au timp sa rasfoiasca pagini de comentarii,insa aud la sedinte explicatii pe larg despre panouri si alte alea...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ultima minciuna este de o josnicie fara seama. Am inteles acum ca individul acesta cu greu poate fi considerat om.Nici nu stiu daca imi este mila, sau sila de acest nevropat. Ce uita R., este sa spuna ca a facut parte din comisia care a decis ca profesorul U. sa nu mai fie diriginte la clasa unde erau atatea reclamatii! Atunci, nu s-a gandit ca ataca un om lovit de soarta? De altfel, tragedia in familia profesorului s-a intamplat cu multi ani in urma, cand R. nu era in Cosbuc si nici doamna Buciu director. Ce vrea sa dovedeasca prin acesta marsavie? Ca are caracter, spirit justitiar si ca va pune lucrurile la punct? Desigur ca vom face asta, dar vom incepe cu trogloditii! Cred ca
    i-am gasit adevaratul nume:
    R. vulgaris ssp josnicus, din fam Ordinacee

    RăspundețiȘtergere