joi, 27 noiembrie 2008

PANOURI

Pe blogul pe care l-am gasit pe net, unde apare ca utilizator elena(si unde desigur ca nu mi-a fost acceptat comentariul), si prin alte locuri de pe net, am gasit urmatorul mesaj:

"Ideea nu era neaparat sa se cumpere televizoare, ci faptul ca pretul la care s-au cumparat panourile este ca cel al televizoarelor performante. Eu cred ca este o cheltuiala de tipul celei de la MIRA daca stiti unde tot asa s-au facut niste achizitii aberante pe banii contribuabililor. Ma refer la masinile Logan de 70.000 de Euro per bucata. In Franta cele mai scumpe masini de politie (si va asigur ca nu sunt Logan) au costat cu toate dotarile 33.000 E. Nu cred ca intr-un panou din lemn sau ce-o fi este atata tehnologie ca intr-o plasma sau un LCD. Dar daca vreti chiar si o plasma ar fi fost mai utila deoarece la orice ora (chiar si sport) se pot pune casete sau DVD-uri cu lucruri care sa-i ajute pe copii (exemplu imagini, documentare, exercitii). Totusi aici nu erau orice bani. Erau banii elevilor din care trebuiau cumparate materiale didactice. Cand este la mijloc banul public cred ca avem dreptul sa ne pronuntam. Multumesc pentru atentie."

"a deturnat 100.000.000 lei din aceste fonduri si a cumparat ... 4 panouri de rumegus, ce-i drept vopsite cu alb si cu 4 rotite." "vezi panourile de un sfert de miliard de lei pentru lipirea anunturilor din scoala"

O sa-i raspund lui RIEGLER sau Eugen sau anonimul sau cum s-o mai numi el, AICI.

1.eu, la scoala elementara, am invatat ca nu se compara mere cu pere d.p.d.v al pretului si "nu numai"...Deci nu pot sa compar panoul cu plasma. Pot sa o recomand, lui Corneliu Riegler, pe fosta invatatoare a fiului meu, care ii poate explica cum functioneaza acest principiu. De fapt cred ca si elevii lui, ii pot explica, tocmai am vazut ca au facut compararea radicalilor.

2. mai departe, la facultate am invatat ca un panou din lemn are o durata de amortizare mai mare decat o plasma, adica in timp ce panoul din lemn peste un an va valora aproape la fel, plasma va fi la juma de pret, deci din nou nu pot pune semnul egal intre ele.

3. banii nu erau ai elevilor erau ai scolii dati de minister, este o mica-mare diferenta.daca vrei sa fii mai exact poti spune ca din banii nostri ai parintilor contribuabili..., dar tu vrei sa te dirijezi in aparatorul elevilor asa ca....mai o minciunica aici, mai o alta pe dincolo.....

4. sunt convinsa ca ptr achizitionarea panourilor, exista un dosar care sa contina toate hartiile cerute de lege privind achizitiile publice. Corneliu Riegler stie toate acestea, tocmai de aceea compara mere cu pere., ptr ca daca ar compara mere cu mere, nu i-ar iesi nimic spectaculos...

5.dupa ce cumperi plasma, trebuie sa iei si dvd, deci alta cheltuiala, si casete pe care sa le pui elevilor in ora. Pai asa ma fac si eu profesor, vin, pun caseta si gata s-a terminat ora. Sau mai bine, tin copilul acasa, ii pun caseta pe plasma de acasa, si cer ministerului invatamantului sa-mi dea banii pe care ii dadea profesorilor pe care acum ii suplinesc eu de acasa....

Cum naiba sa pui plasma la ora de sport...adica sa nu mai faca sport, si sa se uita la plasma cum fac altii miscare???
Adica sa scoatem profesorii din scoli, sa aducem roboti, care sa puna casetele cu lectii. Cred ca a vazut prea mult filme SF, DOMNUL PROFESOR GRAD I( SAU II).

6. Nu conteaza ce se cumpara, important este ca ceea ce se cumpara sa fie in folosul copiilor. La acest liceu, elevii fac numeroase proiecte, care apoi sunt puse pe aceste panouri si vazute si de ceilalti elevi. Fiul meu a fost f. incantat cand si-a vazut proiectul afisat, si mai ales cand a putut sa compare cu ce facusera ceilalti. Stiu ca Riegler nu da 2 bani pe proiecte, dar eu dau, ptr ca am o nepoata la jurnalism, care imi povesteste cat de terorizata este de proiecte, de fapt de ideea de a le prezenta in fata colegilor, de ideea de a primi note de la colegi, de ideea de a nu fi lasata sa citeasca de pe foi etc.... lucruri pe care copilul meu le invata inca de pe acum...fiecare parinte cu interesul lui.

7. copiii nostri stau toata ziua in fata televizoarelor si calculatoarele, nu cred ca e cazul sa mai stea si la scoala. Cum vreti ca acesti copii sa puna mana si sa citeasca o carte, sa se uite in atlas,(cati dintre ei stiu sa se uite intr-un atlas, pe o harta?) daca profesori precum Corneliu Riegler promoveaza plasma si dvd la scoala....copiii nostri vor ajunge niste robotei care at cand li se intrerupe curentul, sau le pica netul se vor sinucide, ca nu vor stii ce sa faca.....

8. asa cum va spuneam si alta data, MATEMATICA este o mare problema pentru RIEGLER. Ma intrebam chiar cum o fi luat BACALAUREATUL, RIEGLER, (daca nici niste calcule elementare nu stie sa faca). Deci domnule RIEGLER, cu parere de rau va informez ca, la scoala aia fara plasma pe care eu am facut-o, am invatat ca un sfert de miliard nu este egal cu 100.000.000.
Daca Riegler se uita peste lectiile facute de fiica lui la scoala, invata ca la jumatate se imparte la 2, la un sfert se imparte la 4, s.a.m.d.

SE PARE CA E CINEVA CARE ISI DORESTE ATAT DE TARE SCAUNUL DE DIRECTOR INCAT CALCA TOTUL IN PICIOARE.

4 comentarii:

  1. Buna seara, sunt un absolvent de Cosbuc. Am senzatia ca nu sunteti singurul parinte care are o problema cu acest profesor, de ce nu faceti ceva, o petitie la minister?
    Din fericire, eu l-am avut profesor un singur an si imi placea istoria asa ca nu depindeam ce preda el la clasa, pentru ca la clasa, in conditiile in care noi dadeam BAC-ul la istorie, el preda in sem. 2 razboaiele 105-106. Si tot ce era legat de razboaiul mondial avea accente de "ne-au furat tara", pareri pe care ,ok, le are, dar este inacceptabil sa fie predate la clasa.
    Repet:de ce nu faceti ceva concret? O atmosfera precum cea promovata de domnul Riegler nu este una potrivita educatiei, in niciun caz.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dl riegler...este profesor de istorie...nu de matematica sau logica...nu apelati la cnostinte ce il depasesc...si...venid vorba de orele cu dansul...l-am avut ca profesor...materie stie...dar...sa spui ca totul este o conspiratie...mi se pare ca omul se incadreaza intr-o lectie studiata la psihologie...anume bolile psihice mai precis...PARANOIA...domnule Riegler...vi se pare chiar atat de greu sa va tineti teoriile pt. carciumele si barurile pe care le frecventati...si sa le povestiti prietenilor dumneavoastra(cati or fi si aia)...nu elevilor?!

    RăspundețiȘtergere
  3. sper ca eventualele greseli gramaticale...sper ca de fapt mesajul sa conteze nu forma sa...si sper...elena...sa deschizi o pagina in care sa vb.si despre problema fumatului...la care Dl Riegler se opune cu vehementa

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu l-am avut pe riegler ca prof de istorie in clasa a 5-a (acum trec a 10-a,nici nu mai sunt in Cosbuc) si tin minte ca la ascultare ne scotea cate 15 in fata clasei si ne punea la fiecare cate o intrebare sau 2.era cam ciudat,toti fiind obisnuiti cu altfel de ascultare,insa pe moment ne bucuram,va dati seama,din cateva intrebari sa iei o nota era bine pentru mintea noastra de copii

    RăspundețiȘtergere