duminică, 30 noiembrie 2008

BLOGUL LUI PATRASCU

Pe blogul lui Patrascu, la BACUL LUI CHARON, erau foarte multe postari. Din luna septembrie, acestea au fost sterse.

iata o parte din ele:

· http://www.gravatar.com/avatar/26bbf04b7415d5321a0e4b0d88c1520d?s=48&d=identiconCorneliu Riegler spune:
iunie 30, 2008 at 9:26 am

Bacalaureatul este un examen national in toata puterea cuvantului. Ca sa intri in societate ca absolvent trebuie sa dai proba maturitatii, BAC-ul. Si ce examen poate fi mai reprezentativ daca vrei sa intri cu dreptul intr-o societate corupta decat examinarea la lectia coruptiei.
Cumparatul examenelor, copiatul, suflatul, etc sunt subiecte forte pe care orice roman trebuie sa le stie. Asta demonstreaza ca te vei descurca si mai departe in Romania.
Comisiile de BAC au grija ca toate aceste detalii sa functioneze. Anormal este daca cineva deranjeaza acest curs al lucrurilor.
Spre exemplu la Colegiul National Bilingv “George Cosbuc” atunci cand se strang banii pentru balul bobocilor se strange intentionat o suma mai mare decat pretul parizerului de la Athenee Palace. Banii sunt folositi pentru a mitui comisiile de oral, pentru a transforma liceul intr-o cofetarie pentru profesori care alearga dupa un biscuite gustos.
Anul acestam, in asentimentul si cu acordul doamnei directoare Buciu Ilinca umbla prin fiecare clasa o eleva care strangea bani pentru BAC. 500 de mii lei vechi de caciula. Si ite asa performantele manageriale cresc an de an. In fond si managerii trec examene la fel de asudate ale coruptiei.
Dar ce pretentii poti avea de la o gasca de fanarioti ceausisti-stalinisti ce poarta fuste cu etichete englezesti, dar fabricate pe plaiurile lui Papura Voda.

· http://a.wordpress.com/avatar/horiapatrascu-48.jpghoriapatrascu spune:
iunie 30, 2008 at 1:13 pm

Iata o stire de ultima ora. Ca sa vedem pana la ce nivel al dementei se poate ajunge. Ministra Zvetlana e convinsa ca nu a existat nici o frauda.
“Secretarul de stat cu invatamantul preuniversitar si presedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat, Zvetlana Preoteasa, este convinsa ca nu a existat nicio frauda la prima proba scrisa a examenului.

“Este pacat ca elevii nostri sunt educati sa invete pe dinafara comentarii. Din acest motiv, este normal ca unele lucrari sa se asemene. In consecinta, Bacalaureatul se desfasoara normal, nu sunt incidente, nu este fraudat, totul se desfasoara in deplina siguranta, iar daca un profesor declara ca a gasit mai multe lucrari asemanatoare, nu inseamna sa anulam examenul, mai ales ca profesorul respectiv a mai facut astfel de declaratii si privitor la tezele unice, iar respectivele declaratii s-au dovedit nefondate. Oricum, noi am trimis foarte multe comisii pentru supraverificare si, de cand s-au vehiculat zvonuri despre fraudarea examenului, am triplat controalele”, a afirmat Zvetlana Preoteasa.(Sursa: http://www.ziare.com)

· http://www.gravatar.com/avatar/26bbf04b7415d5321a0e4b0d88c1520d?s=48&d=identiconCorneliu Riegler spune:
iunie 30, 2008 at 1:53 pm

Iata mentalitatea de care vorbeai in “Romania turnatoare” http://horiapatrascu.wordpress.com/2007/12/
cei care nu sunt de acord cu sistemul sunt “paranoici”, “inapti”, etc. Este mentalitatea stalinista a unor doamne cu obiceiuri rusesti. Cum sa fi suflat sau copiat cineva la BAC ?
Ti s-a parut !!!
Asa a fost si comunismul.
Daca nu vedeai comunismului ca pe o epoca luminoasa aceleasi personaje, in trend in orice epoca, te acuzau de tot ce e mai rau.
Este interesant cum acesti pui de lucratori la Departamentul Securitatii Statului cu metehne totalitare au cutezanta sa vorbeasca despre comunism.
Deci ti se pare, totul este in regula in educatie.

· http://www.gravatar.com/avatar/26bbf04b7415d5321a0e4b0d88c1520d?s=48&d=identiconCorneliu Riegler spune:
iunie 30, 2008 at 10:03 pm

“Cancelaria mi se pare un loc al mortilor vii, iar sala de clasa un loc al viitorilor morti.”

Asta se doreste. Sa cream niste generatii obediente, supuse, semidocte, alfabetizate sumar care sa aiba spirit critic doar in ceea ce priveste baschetii si gentile.
Ce conteaza ca producem absolventi de filologie bacalaureati care pe 30 de cm. de foaie fac 20 de greseli de ortografie ?

· http://a.wordpress.com/avatar/horiapatrascu-48.jpghoriapatrascu spune:
iulie 1, 2008 at 11:05 am

Doua colege mi se plangeau la un moment dat ca un alt coleg mai in varsta, fost inspector de limba romana, le impunea sa ii ia aceste produse, sa le bage pe gatul elevilor, eventual sub amenintarea notei. Refuzand sa faca acest lucru, cele doua doamne s-au ales cu o tirada de violente verbale din partea celui ce ocupase pentru o vreme destul de indelungata functia de indrumare si control. Sa mai spunem ca acelasi personaj primeste laude in consiliul profesoral din partea doamnei director pentru o revista a scolii, coordonata de el - de o calitate cu totul indoielnica - pe care o vinde elevilor la nici mai mult nici mai putin de 30 de ron?!

· http://www.gravatar.com/avatar/26bbf04b7415d5321a0e4b0d88c1520d?s=48&d=identiconCorneliu Riegler spune:
iulie 1, 2008 at 7:46 pm

“Sa mai spunem ca acelasi personaj primeste laude in consiliul profesoral din partea doamnei director pentru o revista a scolii, coordonata de el - de o calitate cu totul indoielnica - pe care o vinde elevilor la nici mai mult nici mai putin de 30 de ron?!

Da, primeste laude de la doamna manager al Cultului Personalitatii, dar si el aplica la

mare arta KISSING ASS.

Servilismul, slugarnicia, turnatoria, obedienta sunt calitati forte.
A avea curajul sa spui si “Nu”, sa vezi lucrurile altfel decat Marea Sora, Buciu ILinca inseamna sa devii dusmanul poporului.
Odata am spus ca in loc de 16 camere mai bine instalam table inteligente. Puneam doar 4 camere la caile de acces si gata.
Asa am devenit “dusmanul poporului”.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconNoah spune:
iulie 2, 2008 at 3:24 pm

Imi face mare placere sa observ ca ipocrizia este in floare. Nici unul dintre voi nu este cu constiinta curata, iar daca aveti impresia contrarie sunteti ori niste canalii clasa-ntai ori inconstienti fata de propriile voastre activitati si efectele lor.

Cum poti sa-ti permiti sa comentezi de starea sistemului educational cand anumiti profesori o iau la sanatoasa un semestru intreg si apar abia in ultimele doua saptamani din semestru intreband senin daca oamenii au note. Nu, ei nu au note fiindca v-au asteptat pe dumneavoastra prea slavite dascal, ochi vigilent ce observa numai barna din ochii celorlalti. V-au astepta pe dumneavoastra si pe nenurirea sufletului,doar ca in final nu au mai asteptat. Erau prea mari sanse sa ii prinda din urma nemurirea decat sa apara acel dascal ce analizeaza defectul sistemului la a carei distrugere contribuie.

Iar tu, celalalt pitpalac, nu esti in stare decat sa starnesti zvonuri, scandale si sa semeni discordie. Astfel de calitati vrei tu sa troneze in societate. Vrei sa transformi cartea idolului tau in realitate, sa creezi o societate bazata pe frica, in care incompetenta de a functiona ca fiinta umana sa fie ascunsa in spatele fricii de atacuri marsave, de turnatori si a procesomaniei ce te caracterizeaza.

Pe scurt, amandoi sunteti dovezi ale putregaiului ce macina societate, buni de pus intr-un studiu dedicat cancerului uman, fiindca asta sunteti: un cancer ce mananca societatea, ce poate doar sa sadeasca distrugere si sila de viata.

Si totusi, desi v-am cunoscut si am fost martor la multe dintre ispravile voastre “academice” sunt multumit sa stiu ca atata timp cat elevii pe care ii ridiculizati voi exista ei vor avea potential, pe cand voi…voi vi l-ati inmormantat alaturi de sufletul ce va lipseste. Cel mai probabil s-a tarat intr-o groapa unde a murit de inima rea si de rusinea de a fi asociat cu astfel de persoane.

Minciuna poate trona linistita in lumea voastra imaginara, adevarul poate fi distorsionat pentru a folosi scopurilor voastre, dar oamenii buni vor triumfa intotdeauna in fata voastra. Poate ca acest lucru nu se va intampla acum, poate ca nici peste un an, dar mai tarziu va veti uita inapoi si veti regreta toate mizeriile pe care le-ati facut. Sunteti niste zmei paraleli cu virtutea, periculosi intr-adevar, dar orice om isi are nasul, iar voi ati cumulat si veti cumula la nasi in continuare, de acest lucru sunt sigur.

Cu tot respectul cuvenit,
adica imi ramaneti datori.

Note informative:
1. este ASS Kissing you shmuck. Pune mana pe o carte de engleza. recomand superbus, desi poate peste puterea unora de intelegere

2.ai ajuns inamicul poporului fiindca nu stii sa te porti.

3. la copiat aveti dreptate. este trist cand asa ceva se intampla. sistemul trebuie schimbat, iar cei ce nu se potrivesc meseriei de profesor sa-si faca bagajele odata cu el.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconDragos spune:
iulie 2, 2008 at 6:22 pm

Draga Noah,

Chiar ma gandeam cat timp va trece pana va aparea prima sluga servila.
Ai un limbaj mult suburban invers proportional cu argumentele, ceea ce ma duce cu gandul ca esti decat o fiinta ratata si care te simti bine si ai o stare de confort ca sluga manipulata.
Tot ce scrii este dovada ca nu poti sa te folosesti de creier.
Atata te duce procesori’ atata faci.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconDragos spune:
iulie 2, 2008 at 6:26 pm

P.S. Tu nu vei avea nevoie niciodata de table sau profesori inteligenti, ci doar de “oameni buni” care sa-ti mnipuleze viata :).
Pupa mai departe.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconNoah spune:
iulie 2, 2008 at 6:57 pm

Cine se simte amenintat ataca. Ziua buna Dragos. Stii unde poti sa ma pupi, pe cei doi obraji.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconNoah spune:
iulie 2, 2008 at 7:03 pm

Ma refeream la pilda. Intoarce ambii obraji in fata celor ce incearca sa te loveasca. Si este adevarat fiindca atunci cand nu primesti insultele date ele raman celui ce le-a dat.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconDragos spune:
iulie 2, 2008 at 7:58 pm

Tine asa de mult la copiii altora incat le-a facut loc de fumat. Elevi de clasa a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a …. fumeaza in Colegiul Cosbuc prin gratia directoarei Buciu Ilinca si a locului de fumat.
Este un fel de dubla complicitate:
eu va lasa sa faceti lucruri ilegale, iar voi faceti ceva pentru mine. O delatiune spre exemplu :)

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconCorneliu Riegler spune:
iulie 3, 2008 at 11:17 am

Este socant ca in anul 2008 dupa ce s-au prapadit atatia tineri in ‘89 directoarea Buciu Ilinca recurge la practici totalitariste

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconCorneliu Riegler spune:
iulie 3, 2008 at 10:51 pm

Managera lu’ Peste are obligatia sa gaseasca suplinitor pe lunile in care titularul este in concediu. Cel in cauza are obligatia sa predea si sa asculte, deci sa puna note. Simplu.
Insa managera este primitiva.
Ea are cursul scurt de management: “Dezbina si stapaneste”. Pune-i pe oameni sa se lupte intre ei si vei avea putere.
Pentru ea valoarea tine de gradul de servilism.
Asa cum aratam mai sus prefera profesorii de nota 4.

· http://www.gravatar.com/avatar/?s=48&d=identiconDragos spune:
iulie 5, 2008 at 10:35 am

Adevarul este ca educatia a cazut pe mana unor oameni venali, obsedati de putere si de bani care pozeaza in miei democrati ce vor binele elevilor pe care ii lasa sa fumeze in scoala de la clasa a VI-a.
Directori ca Buciu Ilinca sunt un exemplu de cum te poti folosi de banii elevilor fara scrupule.

6 comentarii:

  1. frate esti cam proasta sincer ... dute si fati un control ti-lai mutat pe fitu gata ce mai vrei veziti de treaba ta care iti mai e problema obsedato.Ce te intereseaza pe tine de ceilanti copii.Uitate la altau ce face in pauze ca dupa tine e cuminte rau mihaita al tau.ca nu si-a spart dintele ca la batut cineva si-la spat din joca i-se putea intampla oricui.Desi cred ca intr-o zii o sa vina cu dinti rupti dintr-o bataie .Pentru ca copii astia pe care ii comentezi tu aici o sa se razbune pe el nu pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok. Sa o luam incet.

    Dsicutiile cu acest om sunt absolut inutile. Iarta-ma ca iti voi vorbi in continuare la per tu, dar am impresia ca asa au un impact mai mare cuvintele.

    Greseala ta e ca ai incercat sa dialoghezi cu un om care isi ameninta colegii ca ii da in judecata (si cu multi nu s-a oprit la amenintat), si care isi ameninta si elevii ca ii da in judecata cand acestia au tupeul sa se planga de faptul ca domnul profesor intarzie la ore, nu isi termina materia, face discriminari intre elevi pe criterii de genul "cine nu e cu mine, e impotriva mea", un om care profita de o pozitie relativ insignifianta ca sa manipuleze si sa raneasca.

    Un om care isi barfeste elevii de la o clasa la alta, un om care observ ca nu si-a incetat activitatea favorita, si anume de a instiga niste copii unii impotriva celorlalti si, evident, impotriva doamnei Buciu.

    Ia masuri ADEVARATE, du-te si plange-te peste tot unde poti, cheama presa, vorbeste cu parintii, aduna martori, FA CEVA!

    Afla, in primul rand, daca e legal sa pui elevii sa scrie pe biletele cine cred ei ca e "cel mai rau din clasa". Mie mi se pare usor dubios din punct de vedere psihologic sa faci asa ceva. (again, presa e o idee foarte buna)

    Avand acest blog reusesti, intr-adevar, sa atragi atentia altor parinti ca nu, profesorii nu sunt fiinte perfecte care nu gresesc doar pentru ca sunt invatatori sau profesori. Poate reusesti sa ii convingi ca e foarte important sa le tina si partea copilului lor, eventual sa fie interesati de impactul psihologic al comportamentului unor profesori asupra dezvoltarii lor ulterioare.

    Din pacate, cu acest blog reusesti de asemenea sa il enervezi si mai tare pe numitul domn, care tot va reusi sa il persecute pe copilul tau - sau ma rog, cel putin va incerca.

    Nu stiu ce sa zic - omul asta distruge din ce in ce mai multi copii. Daca nu ai pareri sau dac aai si le tii pentru tine, esti ok la orele lui - pana cand indraznesti sa te plangi de ceva sau sa-l contrazici.

    Cam atat pentru azi. Daca parintii nu vor lua cu totii masuri, o le "predea" copiilor vostri si in liceu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga doamna daca dumneavoastra sunteti o femeie desteapta si cu carte sfatul meu este sa il lasati pe D-l Riegler in pace si sa va vedeti de treaba fara sa il bagati in seama.Lasatil sa spuna ce vrea el despre dvs.Dvs consideratil ca un om fara preocupare,iar dvs ca o femeia cu copil sot etc.Sfatul m,eu este sa nu va mai enervati asa si sa il lasti in pace sa scrie pana o sa i-se rupa mana.Daca dvs nu ii dati atentie el nu o sa mai scrie degeaba.
    Va multumesc! pentru atentie

    RăspundețiȘtergere
  4. de enervat nu ma mai enervez de mult.
    ma deranjeaza insa faptul, ca in timp ce el incearca sa demonstreze cat de corupti sunt altii, nu se vede pe EL.

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de predarea IMB in romana, tin minte ca doar parintii mei au fost indignati. Li s-a spus senin ca profesorul "va face un curs de engleza". Ceilalti parinti au fost de parere ca "eh, poate e prea greu IMB in limba engleza, mai bine in romana".

    Si daca nu ma insel, din Istoria Marii Britanii si a Statelor Unite noua ni s-a predat Istoria Americii pana la Amendamentul 10. Cui ii trebuie Henric al VIII-lea...

    RăspundețiȘtergere
  6. presupun ca anonimul care a dat primul comentariu este un parinte, care va atribuie niste caracteristici intr-o maniera foarte vulgara...asta este o dovada ca nu liceul Cosbuc este o cloaca, unde copii invata cuvinte urate (asa cum s-a spus pe blogul elenei), ci ei le aud acasa. cel putin asta dovedesc cuvintele folosite de anumiti anonimi

    RăspundețiȘtergere