marți, 14 octombrie 2008

PRECIZARI

In urma numeroaselor mesaje pe care le-am primit(12 intr-o singura zi), am dedus ca nu am reusit sa explic care e problema.
Vreau sa stiu care e motivul ptr care Barbu Mihai a primit nota 9 la purtare.
Daca motivul este nr de biletele anonime, Mihai a avut 6, 8 si respectiv 3 biletele. Alti elevi din clasa au avut dublu decat el(10, 12, 15, 17, 19), si au avut 10 la purtare. Deci rezulta ca nu acesta a fost motivul;
Daca motivul a fost accidentul lui Mihai, in urma caruia a ramas fara dintele din fata, si alti elevi din clasa au fost implicati in diverse accidente:
- in cl V un elev i-a dat un pumn in gura, unui coleg de la clasa paralela si i-a spart buza.
- in cl. VI un elev in timp ce se legana pe scaun, a cazut, s-a lovit de calorifer, si si-a spart capul.
- in vl. VI, asa cum rezulta si din mailurile trimise dirigintelui, numerosi elevi au cazut datorita piedicilor puse de colegii lor. Deci si cei care au pus piedica, si cei care au cazut ar fi trebuit sa aiba nota scazuta la purtare.

Dirigintele Riegler a spus ca in clasa se injura, se scuipa se fumeaza. A declarat ca Mihai nu se incadreaza in nici una din aceste categorii. Cei care s-au incadrat in aceste categorii au primit 10 la purtare. Deci sa inteleg ca Mihai trebuie sa se reprofileze si sa se apuce de scuipat, injurat, fumat prin WC, ascultat manelele, si deranjat orele, ptr a primi 10 la purtare???
Pe la comentarii cineva spune ca Mihai juca lapte gros, wrestling. Aceste sporturi necesita cel putin 2 participanti, respectiv 4(in cazul laptelui gros). De ce ceilalti participanti au primit 10 la purtare??? Si cum pot face copiii atata sport intr-o pauza de 5 minute???

Unde e corectitudinea dirigintelui Riegler???
Care sunt criteriile in baza caruia dirigintele Riegler hotaraste scaderea notei la purtare??
Daca le va preciza, vom constata ca sunt elevi care se incadreaza in aceste criterii si totusi au primit 10 la purtare? Deci pentru unii muma, ptr altii ciuma.

Eu ca parinte imi fac datoria si platesc impozite pentru a exista profesori care sa-mi invete si sa-i arate copilului meu acolo unde a gresit. Nu platesc impozite ptr ca Riegler sa ia parintii si elevii la mistocareli de cel mai prost gust("Barbule, eu nu sunt chelner ca tu sa comanzi o bautura si eu sa vin sa ti-o aduc!!!"), sa arunce cu rahat in noi ca sa arate cat de destept este el.

Nu ma intereseaza nota la purtare a lui Mihai. Ma intriga faptul ca in timp ce lui i-a dat 9, altii criticati inca din clasa a V, au primit 10. Ce au inteles elevii din clasa? Ca pot sa faca tot ceea ce fac si ceilalti colegi care au 10, dar au comportamente deviante???

M-a intrigat modul in care dirigintele Riegler a dat notele la purtare. La sf sem I, o parte dintre elevi nu au avut notele trecute la purtare pe motiv ca dirigintele "se mai gandeste", caruia ii da 10 si caruia ii da 9. Cum adica se mai gandeste?? Dupa o saptamana de gandire, unii au primit 10, altii 9, note trecute cu creionul rosu. Dupa alte saptamani de gandire, unora a reusit sa le modifice 9 in 10, altora, ai caror parinti nu au facut pelerinaje pe la scoala, le-a lasat 9.
Cum ar fi ca toti profesorii sa nu le incheie elevilor mediile la sf sem I, si sa le spuna ca se mai gandesc ce medii vor trece in catalog?
De unde initial dirigintele Riegler era, "slutul si uratul, grosul s-artagosul", dupa ce a reusit sa dea 10 la purtare unor elevi, a devenit "nalt la stat, mare la sfat si viteaz cum n-a mai stat". Si uite asa precum pomeniile electorale la care asistam in ultima vreme si dirigintele Riegler se orienteaza si mai arunca si el cate un 10, la purtare si istorie, pentru a-si castiga o parte din electorat. Pentru ceilalti, propune degustarea sucurilor, in timpul sedintelor, ptr ca acestia ametiti de euforia unui suc, sa voteze si sa asculte cumintei in banci toate elucubratiile dirigintelui.

4 comentarii:

  1. asa si te ofitici????
    sunt de partea Domnului Riegler

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca sunt elevi in clasa care il apreciaza pe riegler ptr "corectitudinea" de care da dovada, si "sunt de partea" lui. iti doresc sa-l ai diriginte pe riegler pana in clasa a XII. il meriti cu prisosinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. da ce mai conteaza? nu mai poti schimba nota

    RăspundețiȘtergere
  4. stiu ca nu mai pot schimba nota. pe asta s-a bazat si riegler cand initial a zis ca-i schimba nota, apoi cu o zi inainte de a se inchide mediile,a spus ca nu-i mai modifica nota.

    Importanta nu e nota. importanta e CORECTITUDINEA LUI RIEGLER.
    TOTI PARINTII SI ELEVII TREBUIE SA STIE CUM A PROCEDAT ACEST DIRIGINTE CARE SE BATE CU PUMNUL IN PIEPT CAT DE CORECT ESTE EL SI ARATA CU DEGETUL CATRE CELELALTE CADRE DIDACTICE.

    HARTUIREA PARINTILOR SI A COPIILOR DE CATRE CORNELIU RIEGLER TREBUIE SA INCETEZE!!!

    DACA ALEGI CONDITIA DE VIERME SA NU TE MIRI DACA VEI FI CALCAT IN PICIOARE!

    RăspundețiȘtergere