vineri, 26 septembrie 2008

Parinti si copii umiliti

In clasa a V a, doi parinti, si copiii acestora au fost tinta atacurilor dirigintelui pe motiv ca elevii au intrat ilegal in scoala.
Logica dirigintelui era simpla. La clasa paralela erau 28 de elevi, la clasa lui erau 30 de elevi, deci 2 elevi erau intrusi( copiii concurase pe 60 de locuri, fusesera admisi 60 din care unii se retrasesera).
Intrucat cei doi elevi aveau media generala in jur de 9.00( mult prea mica pentru ambitiile lui Riegler), acesta i-a amenintat si le-a spus ca el ca diriginte are dreptul sa ceara mutarea elevilor la alta scoala intrucat acestia ii strica media clasei.
Unuia dintre parinti i-a spus ca fiul lui nu face fata cerintelor liceului si ca ar trebui sa invete la un colegiu tehnic, de unde poate sa iasa cu o meserie.
Riegler a facut tot posibilul sa il convinga pe parinte sa-si mute copilul la alta scoala:
- ii dadea telefoane dimineata ca sa-i comunice cate o mica prostioara de-a copilului,
- nu i-a trecut nota la purtare, aferenta sem I, in carnet decat abia pe la mijlocul sem II, dupa ce parintele a facut nenumarate drumuri la scoala pentru a se milogi de diriginte sa-i treaca nota la purtare in carnet;
-alaturi de inca un elev fost unul dintre cei care nu a primit diploma la sf. de an pe motiv ca nu mai sunt.
Dirigintele i-a expicat parintelui ca media generala a copilului(9.20) este de fapt formata din notele de 10 pe care acesta le are la materiile din dreapta catalogului (religie, sport, muzica, desen, tehno) si ca acestea nu reflecta nivelul real al copilului. Parintele i-a explicat ca si pentru aceste materii copilul a trebuit sa invete, psalmul, notele, sa picteze la greu( in sem I si eu am invatat cu copilul meu la desen: linia, punctul, dreapta, s.a), la sport am facut in casa podul, lumanarea, rostogolire, la tehno s-au facut machete.
Saracul parinte, cata umilinta a trebuit sa indure de la acest individ. Intr-un final nemaistiind ce sa faca, disperat parintele s-a dus la un psiholog si l-a intrebat cum ar trebui sa procedeze ptr ca fiul lui sa aiba rezultate mai bune la scoala. Cand a auzit ca baiatul avea media 9.20, psihologul i-a recomandat sa-l lase in pace si sa nu-l mai streseze atata.

Celalalt parinte, dupa nenumarate discutii avute cu dirigintele, a apelat la meditatii, asa ca atunci cand Riegler ii comunica notele mici de la anumite materii, parintele ii spunea ca el a facut tot ce depinde de el si i-a pus chiar si meditator, ca sa fie Riegler multumit.

In sedinte, cei doi parinti nu ziceau nimic, si cu capul plecat ascultau toate aberatiile dirigintelui.

In clasa a VI, Riegler a continuat campania hartuielilor. I-a mai lasat pe cei din clasa a Va si si-a ales noi victime.
Doi dintre parintii hartuiti si-au mutat copiii la cealalta clasa. Nici cel mai istet elev din clasa nu a scapt de hartuiala lui Riegler. Acesta a fost jignit si umilit alaturi de ceilalti colegi, numit de catre dirigintele Riegler “instalatorul clasei”.

9 comentarii:

  1. La faza cu instalatorul clasei va dau dreptate.Radu nu umblase la nici un panou electric;doar a inchis lumina,si dupa aceea a deschis-o din nou. :-??

    Dar...dupa cum am mai spus Barbu chiar nu este un ingeras.Or fi dansat fetele la banchet pe mese,dar este banchet si nu se intampla in timpul scolii chestia asta.Poate au jucat mai multi copii lapte gros,dar printre ei a fost si Mihai :-j Mihai facea glume proaste in timpul orei.STIU ca faceau si alti copii glume proaste,dar printre ei se afla si Mihai.In pauze,Mihai "juca" wrestling cu Ovidiu.Si tot el se lua de toti fara motiv.In pauze tipa(si evident ca inca il mai aud tipand). :)

    Ceea ce povestiti dvs sunt intamplari care au avut loc acum o gramada de timp.Ce-i drept,cazul Ruxandrei,care a fost mutata,ramane o enigma pentru mine.

    In orice caz,nu ar trebui sa mai continuati acest blog.Orice om cu defectele lui.Care este scopul acestui blog?Sa avertizati oamenii?Vine vorba aceea,daca nu vezi,nu crezi.

    Oricum de unde aveti atatea clipuri cu noi de la bancheturi?Si cum de stiti absolut TOT ce se intampla in clasa?Inclusiv cel mai mic conflict? :|

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ar fi mai bine ca aceste certuri sa se termine???:D

    RăspundețiȘtergere
  3. TU STII CE MAI FACE COPILUL TAU??? este o intrebare la care tb sa raspunda tot mai multi parinti.
    A instiga copii de 12 ani in a nu le spune parintilor cine le sunt prietenii, reprezinta un mod bolnav in care vezi educatia acestor copii.

    RăspundețiȘtergere
  4. ruxandra a fost mutata si dn cauza doamnei profesoare de franceza care i-a cerut scaderea notei la purtare cu un punct si a avut 9. din cate imi amintesc mama ei a fost nemultumita si a mutat-o...cam asta a fost toata problema...

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cate imi amintesc si d-na profesoara de engleza a cerut scaderea notei la purtare unor elevi din clasa, unui elev chiar i-a scris in catalog propunerea; dirigintele Riegler ne-a spus si in sedinta cu lux de amanunte ce anume s-a intamplat atunci, si in final elevii au primit 10 la purtare.
    Pana la urma care e criteriul in baza caruia Riegler a scazut nota la purtare?? "Ochii frumosi ai parintilor"??
    "mama ei a fost nemultumita si a mutat-o". Mama ei a aflat la festivitatea de premiere ca fiica ei are nota 9 la purtare. Cand are un diriginte obligatia sa anunte scaderea notei la purtare? In ultima zi de scoala???

    RăspundețiȘtergere
  6. sincer sa va spun,sunt nou pe blog si imi place discutia...argumente sunt si sunt si contra-argumente...si nu trebuia sa ma faceti cel mai destept copil din clasa caci nu sunt...eu sunt doar instalatorul clasei...:))

    RăspundețiȘtergere
  7. se pare ca cineva a inteles ca pe blogg sunt argumente pro si contra, si nu certuri si reprosuri.

    eu stiu ca cel care umbla la panoul de sub tensiune se numeste electrician.riegler a folosit termenul de instalator ptr ca are o rezonanta mai proasta, sau poate ca el cheama un instalator cand vrea sa-si traga o priza si un electrician, cand vrea sa-si repare o teava.

    RăspundețiȘtergere
  8. "fraiere chiuchiuu" - doar una din sutele de glume proaste ale lui mihai. si daca se poate, macar recunoasteti ca nu este un ingeras si nu mai aduceti vorba de ceilalti copii(da, multi vorbesc urat, jignesc etc dar si mihai se numara printre ei)

    RăspundețiȘtergere