joi, 25 septembrie 2008

Investitii

Daca tot a adus vorba Riegler de investitii, si de deturnare de fonduri, sa vedeti cum foloseste Riegler banii clasei discretionar si cum deturneaza el fondurile( e adevarat ca la un nivel mai mic, ca de la 30 de parinti cat poti sa strangi?).

Iata ultimele ispravi ale dirigintelui Riegler:

In clasa a Va ne-a propus sa cumparam:

- dulapuri; Constiinciosi parintii au dat chiar din prima sedinta bani pentru fondul scolii, fondul clasei si dulapuri.

-dupa o luna, ne-a chemat la o sedinta si ne-a aratat o usa de metal pe care a cumparat-o (pe motiv ca cea veche nu se inchidea). Usa a fost cumparata fara a se consulta cu parintii. Fiind o usa care iesea din dimensiunile clasice, aceasta a costat dublu decat una obisnuita. Am dat bani si ptr usa.

-ulterior ne-a arata si un ceas de perete pe care l-a achizitionat personal din banii clasei, fara a se consulta cu parintii.

El avea voie sa dispuna dupa bunul plac de banii parintilor in schimb noi nu aveam voie sa stabilim ce sa facem cu banii. De ziua uneia dintre profesoare am cumparat un buchet de flori din partea clasei. Riegler a facut un intreg circ, subliniind ca trebuia sa-l consultam inainte pe el si ca el e cel care hotaraste cum se folosesc banii parintilor. Ne-a certat de parca aveam 3 ani.

- in timpul sem II, le spunea elevilor ca vrea sa cumparam televizor si DVD. La ultima sedinta cu parintii mai vroia si aer conditionat.

In clasa a VI:

-a vrut flip-chart, a si adus unul in clasa, a efectuat o proba, ptr a vedea cat de util e ptr orele de istorie, cand se face recapitulare(care istorie? care recapitulare? ca oricum a predat juma de caiet mic de 48 de file in 2 ani). Parintii au respins propunerea.

-la sf clasei a VI, a vrut un atlas la 2 elevi, fiecare elev cotizand cu cate 300.000 lei. Ulterior parintilor li s-a mai cerut inca 200.000 lei.Cum se vor imparti atlasele la sfarsitul clasei, nu stiu. El nu a fost in stare sa le aduca elevilor la ora o harta trasa la xerox cu statele nou formate si vrea atlase ca sa faca ce cu ele, ca oricum preda aiurea.


Deturnarea fondurilor

Initial, parintii de la clasa paralela, au refuzat sa dea bani ptr usa cumparata de Riegler, pe motiv ca nu fusesera si ei consultati; dupa ce Riegler i-a amenintat, spunandu-le ca de la anul vor face istoria cu el, acestia i-au dat banii.

Excursie la Moeciu. La prof de tehno a costat 1.200.000 lei, la Riegler 1.500.000 lei. Dirigintele a spus ca va depune la fondul clasei diferenta ramasa.

Dupa un an si jumatate, dirigintele Riegler nu depusese la fondul clasei nici banii de pe usa nici cei din excursie.

Calcul matematic. Aplicam regula de trei simple.
Daca dirigintele a deturnat( cred ca in acest caz delapidare ar fi cuvantul potrivit) de la 30 de elevi suma de 9.000.000 lei(am considerat jumatate ptr usa, jumatate ptr Moeciu), cat ar fi deturnat dirigintele, ca director, de la 1000 de elevi( cam atatia sunt in liceu)? Raspuns: 300.000.000 lei.
Pentru un calcul exact voi cere de la comitetul de parinti o situatie a modului cum au fost folositi banii clasei, pana la data plecarii mele.

Hotul striga "Hotul".

3 comentarii:

  1. Doamna Barbu, v-ati creat un obicei din a calomnia la instigarea directoarei Buciu Ilinca.

    Scrieti de o excursie care a fost proiectata sa coste 150 lei (pentru ca nu se hotarasera conditiile) si care a fost realizata mai ieftin, la 120 lei.

    Stiti bine ca de diferenta de bani copiii au avut o masa calda la restaurant. De masa calda au beneficiat si copii care au fost anuntati sa aduca 120 lei (mai putin cei de la clasa paralela care nu au beneficiat de nicio masa calda in ziua de duminica). Nu spuneti absolut nimic de asta

    Genul asta de minciuna prin care calomniati se numeste "minciuna prin omisiune".

    Pentru acest fapt exista chitante, iar copiii inclusiv al dvs. a beneficiat!
    Dirigintele a spus si el asta in sedinta la care ati fost prezenta in caz ca fiul "a uitat" sa va spuna!

    Desi stiti bine asta treceti sub tacere acest fapt si nu suflati un cuvant...
    Cine citeste ce scrieti crede ca trebuie sa fie putin adevar.

    Incercati sa lasati sa se inteleaga ca diferenta a fost furata de dirigintele clasei desi stiti ca nu este asa.
    In acelasi timp vorbiti de "corectitudine"

    Razbunarea este arma prostului, nu cea a omului nebun.

    Atata timp cat copilul dvs. nu mai este de 1 an la clasa de "pramatii" de ce va intereseaza ce se intampla ?

    Daca va preocupa binele general de ce nu ati facut demersuri pentru desfiintarea locului de fumat infiintat de directoarea Buciu Ilinca pentru ...copii !!!

    Acest loc de fumat a fost desfiintat ca urmare a interventiei d-lui Riegler prin plangere la Directia de Sanatate Publica

    De ce nu sustineti sa se puna table inteligente pentru elevi?

    De ce nu spuneti macar un singur lucru bun facut de acest cadru didactic? Ati avea de unde !

    De ce nu amintiti ca a facut gratuit cursul de informatica si cu fiul dvs. pe timpul sau liber?

    De ce nu amintiti ca i-a dus pe elevi in Parcurile Cismigiu, Tineretului, Herastrau in zile legal libere?

    De ce nu amintiti de vizite la muzee, i-a dus la cinema si in excursii si sutele de ore petrecute cu elevii clasei in activitati extrascolare cum nimeni nu a facut, in conditiile unui salariu mizer?

    Multi diriginti nu fac nici macar ora de dirigentie. Nu dau numarul propriu de telefon parintilor. Nu isi sacrifica timpul liber nici in cursul saptamanii nici duminica sau sambata.

    Poate ca tocmai pentru ca acesti oameni au aceste salarii mizere credeti ca le puteti dicta notele la purtare?

    Cu un asemenea comportament trebuia sa plecati din clasa pentru binele tuturor!

    Nu este de mirare ca fiul dvs. a fost trimis acasa si a trebuit sa veniti sa-l luati de la o astfel de actvitate cand in autobuz facea semne de mu..e calatorilor facand clasa de ras.
    Nu este de mirare ca fiul dvs. este pasionat de jocul imbrancelii numit "wrestling" pe care il joaca si acum la scoala.

    V-as intreba doamna Elena Barbu, ce ati face cand vi se va cere socoteala pentru amenintare, calomnie, insulta si ultraj ?

    L-ai facut pe acest om: mitocan, depravat, hot, l-ati amenintat ca ii scoateti dintii, etc, Il santajati sa schimbe o nota de 9 la purtare care este mare pentru educatia cu care a venit fiul dvs.
    Cat de temperamental este Braduceanu sau Alexe ei nu au facut semne obscene in autobuz sau sa-si bata joc de batranii care vor sa stea pe scaun!

    Este clar ca sunteti nebuna ! Dar pana se va demosbtra asta trebuie sa raspundeti penal !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tot urmarit schimburile de replici de pe acest blog si nu-mi dau seama cum acest individ poate sa predea la o scoala. Am un singur sfat: comitetul de parinti al clasei respective ar trebui sa faca o solicitare de schimbare a dirigintelui. In modul acesta el nu va mai avea acces la clasa decat la ora de istorie. Si daca tot continua cu hartuirea copiilor si a parintilor, faceti solicitare de schimbare si la materia pe care individul o preda. Sunt surprins si totusi ingrijorat de atitudinea acestui Riegler si desi nu sunt implicat in nici un fel, voi incerca sa "iau pulsul" si de la Ministerul Educatiei pentru binele acestor copii.

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Daca era copilul meu ii crapam capul si nu mai faceam nici o solicitare

    RăspundețiȘtergere