Citam din cugetarile domnului, de pe blogul in travesti:
"Spre exemplu atunci cand cumparam un singur produs il luam de regula de la primul butic. Daca cumparam mai multe mergem la supermarket unde beneficiem de promotii. Dar daca cumperi 10 bucati ar trebui sa le iei si mai ieftin, de la METRO sau prin negociere directa. Insa legea prevede ca trebuie facuta licitatie. Scopul licitatiei este acela de a ajunge la un pret si mai mic si ca procesul de achizitie sa fie transparent. Ori licitatie nu s-a facut, ci s-a lucrat dupa metode patentate de escroci. Mihai Marcoci, cadru didactic la Catedra de Investigatii a Academiei de Politie, a prezentat pe larg principalele metode de capusare a bugetului ..."
Deci, daca domnia sa are asemenea sclipiri atunci cand ii analizeaza pe altii, nu inteleg de ce nu le aplica si la propra-i persoana???Spre exemplu, atunci cand are de cumparat o excursie ptr o persoana, o achizitioneaza de la prima agentie, daca are de organizat o excursie ptr 30 de elevi, de ce nu a cerut oferte de la mai multe agentii? De ce nu a luat domnu' oferta mai ieftina, prin negociere directa??? De ce nu a beneficiat de promotiile CRIZEI??? ca tot stau goale pensiunile de pe valea Prahovei, si nu numai. De ce nu a cerut domnu' oferta de la PENSIUNILE alea pe care le-am vazut la TV ca s-au inchis din lipsa de turisti??? De ce nu a luat o oferta LAST MINUTE, care e la juma de pret decat oferta initiala?????
Oare Mihai Marcoci, cadru didactic la Catedra de Investigatii a Academiei de Politie, stie cum capuseaza domnu', banii proveniti de la parinti????
Exemplul dat de profesorul Corneliu Riegler, socheaza prin infantilism. Tocmai EL, care vorbeste despre COCA COLA aia "cancerigena", se apuca sa faca reclama supermarketurilor???? Si inca ce fel de reclama?
luam pe rand afirmatiile facute de profesorul de istorie Riegler Corneliu:
"Daca cumparam mai multe mergem la supermarket unde beneficiem de promotii"
La supermarket beneficiezi de promotii doar la anumite produse, adica la alea care sunt in catalogul bilunar. In rest, marea majoritate au preturi mai mari sau cel mult egale cu preturile de la buticul din colt.
Cu cat "promotia" e mai mare cu atat produsele se apropie de perioada de EXPIRARE /IESIRE DIN SEZON(MODA)/DEGRADARE/ sau sunt DEPASITE TEHNOLOGIC/PERIMATE.
"Dar daca cumperi 10 bucati ar trebui sa le iei si mai ieftin, de la METRO".
Profesorul Riegler Corneliu inca mai crede in MITUL METRO:)). Acest MIT a apus de mult.
Si la METRO reducerile sunt doar pe hartie, adica la produsele din catalog, in rest cumperi 10 bucati din METRO la pret de 10 bucati de la primul butic.
Nu uitati ca la toate aceste cumparaturi sa adaugati BENZINA si nervii din trafic.
"prin negociere directa". Ia uite unde era marele NEGOCIATOR, si noi nu stiam. Pai du-te draga si NEGOCIAZA cu Ministerul Invatamantului si convinge-i sa mareasca salariile.
"legea prevede ca trebuie facuta licitatie."
Imi pare rau ca profesorul Riegler Corneliu, a venit din nou cu lectia neinvatata, se pare ca nici macar la ora nu a fost atent, ptr ca altfel ar fi retinut ca:
OG nr. 94/2007 ridica plafoanele de incadrare pt. proceduri de atribuire cerere de oferta la 500.000 euro, si mareste plafonul pt. incredintarile directe de servicii si lucrari pana la 10.000 euro.
Deci in anul 2008, cei 235.900.0000 lei(vechi), adica 23.590 RON echivalau cu 6.740 euro (curs euro=3.5, sursa BNR)
De ce vroia Corneliu Riegler licitatie, desi legea prevede altceva?
Ptr ca el stie ca o LICITATIE poate fi CONTESTATA, si astfel sa se blocheze atribuirea contractului.
Dar ptr ca a cam chiulit de la cursuri (sa aduci scutirea "in termen" si vizata de cabinetul medical) domnul Riegler Corneliu, nu stie ca :
De la 04.10.07, prin OG nr. 94/'07 se schimba putin lucrurile, astfel incat pt. depunere abuziva de contestatii, CNSC poate aplica amenzi cuprinse intre 10.000 RON si 35.000 RON. In noua ordonanta nu se spune ce se intelege prin termenul "abuziv", asa incat ATENTIE la cate contestatii trimiteti la CNSC in decursul unui an calendaristic, si pt. ce motive ...
Doamna, va citesc rar (dar cu regularitate) blogul. Cum ar spune englezul, "it's like a train wreck. It's horrible, yet you can't look away" (subtitrarea, bagati repede traducerea si pentru dl. Sfincter). Prin asta nu vreau sa spun ca blogul dvs. e abominabil, ci ca faptele descrise in el frizeaza din ce in ce mai mult oroarea. Dincolo de toate acuzatiile care au fost aruncate in dreapta si-n stanga, de ambele parti ale baricadei (calomnie! litigiu! discretionar! abuz! minciuni! medicamente! :p), la mijloc sunt niste copii, care, la finalul acestei experiente, vor putea spune ca au supravietuit unui razboi. Ori, stau eu si ma intreb, ce profesor in toate mintile isi expune elevii in mod voit (dar neasumat) la asa ceva in anul 2009? Pornind de la aceasta intrebare, as vrea sa va recomand un excelent documentar despre un experiment psihologic american desfasurat in anii '70. Nu va dezvalui mai multe amanunte, sunt convinsa ca veti gasi si singura analogia cu situatia de fata --> Jane Elliot's A Class Divided (se gaseste in intregime pe YouTube).
RăspundețiȘtergereCat despre dvs., desi, conform unora, se pare ca ar trebui sa va compatimesc, nu pot decat sa va admir. Va admir tenacitatea cu care va aparati copilul si cu care va urmariti scopul, pe cai legale si fara a face uz de acuzatii care nu pot fi probate. Va admir pentru ca, in ciuda usilor care vi s-au trantit in fata (si a invectivelor care v-au fost adresate concomitent), nu va dati batuta. Va admir pentru ca sunteti o mama implicata, care stie ce muzica asculta copilul dvs. si la ce seriale de anime se uita. Va admir pentru ca ati crescut un copil despre care, desi nu-l cunosc, cred ca va deveni un adult cu o buna masura a propriei valori si cu un simt al dreptatii care lipseste multora. Nu am copii, iar daca voi avea vreodata sper sa nu treaca prin ce a trecut fiul dvs. Daca insa se intampla, sper sa am taria de caracter sa procedez ca dvs. Sunt convinsa ca efortul pe care il depuneti in tot acest conflict v-a afectat enorm in plan emotional si psihologic - nu cunosc pe nimeni despre care sa pot spune ca nu ar fi fost afectat. Nu va pot ajuta cu absolut nimic, decat cu aceste cateva randuri: povestea dvs. si a fiului dvs. ma emotioneaza, imi da incredere in oameni si speranta intr-un viitor cat de cat curat, populat de oameni corecti, care nu sunt dispusi sa se lase calcati in picioare. Poate idealizez eu situatia, insa cred ca sunteti, respectand proportiile, un soi de Erin Brokovich autohtona (alt film pe care, daca nu l-ati vazut deja, vi-l recomand cu caldura).
Un cititor neimplicat in toata tarasenia observa, printre toate manevrele de manipulare ale Celui Pe Care Nu-l Vom Numi, si un fapt imbucurator. Cred ca ati reusit, intr-o oarecare masura, sa ajungeti si la elevii respectivului. Copii care poate i-au dat crezare la inceput, dar care, ghinion! au ajuns la varsta la care isi dezvolta propriul aparat critic si incep sa vada fisurile din masinaria abominabila care i-a hranit cu minciuni, paranoia si grandomanie pana acum. Cred ca acesti copii nu trebuie subestimati - potentialul lor de a gandi independent si de a intelege pe cont propriu ceea ce pare sa le "scape" unora dintre adultii care ii inconjoara e o forta redutabila.
Am fost eleva liceului Cosbuc in vremuri mai pasnice (pre-paranoia, sa le spunem) si, din vremurile alea, am ramas cu credinta ca e un loc suficient de viu si de divers incat sa se "auto-asaneze". Daca imi permiteti figura retorica, e un organism preponderent sanatos, care are capacitatea sa respinga transplantul de ura si mizerie, oricat de agresiv si intrusiv ar fi acesta, si sa produca cu precadere tineri adulti implicati social, prevazuti cu discernamant si constiinta.
In incheiere, n-o sa va urez succes(e/uri), se pare ca asta intra in atributiunile altora :). O sa va spun doar ca cineva care habar n-are cum aratati/cu ce va ocupati/ce hram purtati a fost atins de povestea dvs. si spera ca, la un moment dat, ii va descoperi aici si finalul pe care il merita.