vineri, 26 septembrie 2008

Parinti si copii umiliti

In clasa a V a, doi parinti, si copiii acestora au fost tinta atacurilor dirigintelui pe motiv ca elevii au intrat ilegal in scoala.
Logica dirigintelui era simpla. La clasa paralela erau 28 de elevi, la clasa lui erau 30 de elevi, deci 2 elevi erau intrusi( copiii concurase pe 60 de locuri, fusesera admisi 60 din care unii se retrasesera).
Intrucat cei doi elevi aveau media generala in jur de 9.00( mult prea mica pentru ambitiile lui Riegler), acesta i-a amenintat si le-a spus ca el ca diriginte are dreptul sa ceara mutarea elevilor la alta scoala intrucat acestia ii strica media clasei.
Unuia dintre parinti i-a spus ca fiul lui nu face fata cerintelor liceului si ca ar trebui sa invete la un colegiu tehnic, de unde poate sa iasa cu o meserie.
Riegler a facut tot posibilul sa il convinga pe parinte sa-si mute copilul la alta scoala:
- ii dadea telefoane dimineata ca sa-i comunice cate o mica prostioara de-a copilului,
- nu i-a trecut nota la purtare, aferenta sem I, in carnet decat abia pe la mijlocul sem II, dupa ce parintele a facut nenumarate drumuri la scoala pentru a se milogi de diriginte sa-i treaca nota la purtare in carnet;
-alaturi de inca un elev fost unul dintre cei care nu a primit diploma la sf. de an pe motiv ca nu mai sunt.
Dirigintele i-a expicat parintelui ca media generala a copilului(9.20) este de fapt formata din notele de 10 pe care acesta le are la materiile din dreapta catalogului (religie, sport, muzica, desen, tehno) si ca acestea nu reflecta nivelul real al copilului. Parintele i-a explicat ca si pentru aceste materii copilul a trebuit sa invete, psalmul, notele, sa picteze la greu( in sem I si eu am invatat cu copilul meu la desen: linia, punctul, dreapta, s.a), la sport am facut in casa podul, lumanarea, rostogolire, la tehno s-au facut machete.
Saracul parinte, cata umilinta a trebuit sa indure de la acest individ. Intr-un final nemaistiind ce sa faca, disperat parintele s-a dus la un psiholog si l-a intrebat cum ar trebui sa procedeze ptr ca fiul lui sa aiba rezultate mai bune la scoala. Cand a auzit ca baiatul avea media 9.20, psihologul i-a recomandat sa-l lase in pace si sa nu-l mai streseze atata.

Celalalt parinte, dupa nenumarate discutii avute cu dirigintele, a apelat la meditatii, asa ca atunci cand Riegler ii comunica notele mici de la anumite materii, parintele ii spunea ca el a facut tot ce depinde de el si i-a pus chiar si meditator, ca sa fie Riegler multumit.

In sedinte, cei doi parinti nu ziceau nimic, si cu capul plecat ascultau toate aberatiile dirigintelui.

In clasa a VI, Riegler a continuat campania hartuielilor. I-a mai lasat pe cei din clasa a Va si si-a ales noi victime.
Doi dintre parintii hartuiti si-au mutat copiii la cealalta clasa. Nici cel mai istet elev din clasa nu a scapt de hartuiala lui Riegler. Acesta a fost jignit si umilit alaturi de ceilalti colegi, numit de catre dirigintele Riegler “instalatorul clasei”.

joi, 25 septembrie 2008

Investitii

Daca tot a adus vorba Riegler de investitii, si de deturnare de fonduri, sa vedeti cum foloseste Riegler banii clasei discretionar si cum deturneaza el fondurile( e adevarat ca la un nivel mai mic, ca de la 30 de parinti cat poti sa strangi?).

Iata ultimele ispravi ale dirigintelui Riegler:

In clasa a Va ne-a propus sa cumparam:

- dulapuri; Constiinciosi parintii au dat chiar din prima sedinta bani pentru fondul scolii, fondul clasei si dulapuri.

-dupa o luna, ne-a chemat la o sedinta si ne-a aratat o usa de metal pe care a cumparat-o (pe motiv ca cea veche nu se inchidea). Usa a fost cumparata fara a se consulta cu parintii. Fiind o usa care iesea din dimensiunile clasice, aceasta a costat dublu decat una obisnuita. Am dat bani si ptr usa.

-ulterior ne-a arata si un ceas de perete pe care l-a achizitionat personal din banii clasei, fara a se consulta cu parintii.

El avea voie sa dispuna dupa bunul plac de banii parintilor in schimb noi nu aveam voie sa stabilim ce sa facem cu banii. De ziua uneia dintre profesoare am cumparat un buchet de flori din partea clasei. Riegler a facut un intreg circ, subliniind ca trebuia sa-l consultam inainte pe el si ca el e cel care hotaraste cum se folosesc banii parintilor. Ne-a certat de parca aveam 3 ani.

- in timpul sem II, le spunea elevilor ca vrea sa cumparam televizor si DVD. La ultima sedinta cu parintii mai vroia si aer conditionat.

In clasa a VI:

-a vrut flip-chart, a si adus unul in clasa, a efectuat o proba, ptr a vedea cat de util e ptr orele de istorie, cand se face recapitulare(care istorie? care recapitulare? ca oricum a predat juma de caiet mic de 48 de file in 2 ani). Parintii au respins propunerea.

-la sf clasei a VI, a vrut un atlas la 2 elevi, fiecare elev cotizand cu cate 300.000 lei. Ulterior parintilor li s-a mai cerut inca 200.000 lei.Cum se vor imparti atlasele la sfarsitul clasei, nu stiu. El nu a fost in stare sa le aduca elevilor la ora o harta trasa la xerox cu statele nou formate si vrea atlase ca sa faca ce cu ele, ca oricum preda aiurea.


Deturnarea fondurilor

Initial, parintii de la clasa paralela, au refuzat sa dea bani ptr usa cumparata de Riegler, pe motiv ca nu fusesera si ei consultati; dupa ce Riegler i-a amenintat, spunandu-le ca de la anul vor face istoria cu el, acestia i-au dat banii.

Excursie la Moeciu. La prof de tehno a costat 1.200.000 lei, la Riegler 1.500.000 lei. Dirigintele a spus ca va depune la fondul clasei diferenta ramasa.

Dupa un an si jumatate, dirigintele Riegler nu depusese la fondul clasei nici banii de pe usa nici cei din excursie.

Calcul matematic. Aplicam regula de trei simple.
Daca dirigintele a deturnat( cred ca in acest caz delapidare ar fi cuvantul potrivit) de la 30 de elevi suma de 9.000.000 lei(am considerat jumatate ptr usa, jumatate ptr Moeciu), cat ar fi deturnat dirigintele, ca director, de la 1000 de elevi( cam atatia sunt in liceu)? Raspuns: 300.000.000 lei.
Pentru un calcul exact voi cere de la comitetul de parinti o situatie a modului cum au fost folositi banii clasei, pana la data plecarii mele.

Hotul striga "Hotul".

miercuri, 17 septembrie 2008

CONCRET

Dirigintele a spus ca un elev are 8 biletele de copil rau. Parintele l-a intrebat ce anume face CONCRET copilul de este considerat copil rau. Dirigintele a spus ca deranjeaza orele.
Parintele a venit la scoala si:
- a vorbit cu profesoara de romana si de geografie, care au spus ca elevul nu deranjeaza orele; Corneliu Riegler a replicat ca S-A VORBIT DOAR CU 2% DIN PROFESORII DE LA CLASA.
- a vorbit si cu profesorii de fizica, engleza, germana, biologie, care de asemenea au spus ca nu au probleme de disciplina cu copilul. Corneliu Riegler a spus ca PROFESORII NU VOR SA RECUNOSCA CA AU PROBLEME DE DISCIPLINA LA ORE.

Asa considera dirigintele Riegler sa se poarte cu parintii, sa-i puna pe drumuri, sa-i hartuiasca. Parintele nu e singurul parinte care a batatorit drumul spre scoala fara a avea un motiv temeinic. Ca orice copil si elevul respectiv, poate a mai chicotit si el in timpul orelor, dar in nici un caz nu a fost in situatia sa aiba un comportament deviant care sa necesite prezenta parintelui la scoala pentru a discuta cu toti profesorii pe care ii are.
Tipic pentru Corneliu Riegler este sa denatureze adevarul.